BAKINA TAJNA ODUŠEVILA PARIZ

11. VII 2018 | U cilju promovisanja ajvara u Parizu, 14. juna Bakina tajna je organizovala druženje i uživanje, uz brunch za francuske novinare i blogere. Njih preko 40 okupilo se tog dana u 11 časova u rezidenciji ambasadora Republike Srbije u Francuskoj, koja se nalazi u centru Pariza, nadomak Ajfelovog tornja i čija je raskošna unutrašnjost svojim duhom doprinela uspešnom promovisanju Bakina tajna ajvara. Prisutnima je ajvar predstavio francuskoj javnosti dobro poznat kuvar Cyril Rouquet-Prevost, koji je pripremao sedam različitih jela najfinijih ukusa, mirisa i boja. Niko od posetilaca nije ostao imun na ukusne zalogaje sa našim, domaćim ajvarom, o čemu svedoče i njihove pozitivne impresije koje su delili međusobno.

Osim ajvara, pažnju javnosti privukao je i voćni namaz Divlje voće i med na prestižnom gourmet sajmu Épicure koga je organizovao Le Monde de l’Épicerie Fine, vodeći profesionalni magazin u gourmet sektoru u Francuskoj. Na ovom, sada već tradicionalnom okupljanju, okupilo se preko 600 učesnika iz gourmet sveta. Stručni žiri, koga su činili šefovi prestižnih pariskih restorana sa jednom ili više Mišelinovih zvezdica, birao je najbolje gourmet proizvode koji se mogu naći na tržištu Francuske i dodelio Bakina tajna voćnom namazu Divlje voće i med zlatnu medalju.

Pokazatelj da se se insistiranje na visokom kvalitetu Bakina tajna proizvoda isplati i prepoznaje među svetskim poznavaocima vrhunske hrane, kao i među jakom konkurencijom premium proizvoda iz čitave Evrope je upravo i nagrada u organizaciji International Taste & Quality Instituta iz Brisela. Više od 500 svetskih kuvara, nosilaca Mišelinovih zvezdica, u 2018. godini dodelilo je Superior Taste Award nagradu za Pinđur i voćni namaz Jagoda i med. Evaluacijom mirisa, ukusa i teksture, odlučeno je da voćni namaz Jagoda i med osvaja 2 zlatne zvezdice, dok je Pinđur osvojio maksimalne 3 zlatne zvezdice. Ovim nagradama, Pinđur i voćni namaz Jagoda i med i zvanično su dobili potvrdu kvaliteta i superiornosti ukusa. “Najslađe priznanje za kraj došlo nam je na domaćem terenu, i to po drugi put, našli smo se u društvu najuspešnijih i brendova koji su omiljeni među potrošačima i stručnjacima na tržištu Srbije. Nagrada za najbolji robni brend u 2017. godini u kategoriji Roba svakodnevne potrošnje-hrana pripala je upravo našem Bakina tajna ajvaru”, kažu iz ove kompanije.