34 MEDALJE I ŠAMPIONSKI PEHAR: Carnex pobrao priznanja na Novosadskom Sajmu

25. V 2022 | Industrija mesa Carnex osvojila je Veliki šampionski pehar za vrhunski kvalitet i širok asortiman proizvoda, 12 Velikih zlatnih medalja, 22 zlatne medalje, a čak 9 proizvoda je ponelo titulu Šampiona grupe proizvoda.

“Ponosni smo na nagrade i visoke ocene kvaliteta, jer medalje na Poljoprivrednom sajmu, kao najveće stručne manifestacije u regionu, dokazuju da su naši proizvodi tradicionalno visokokvalitetni, ali i da potrošači imaju ogromno poverenje u nas. Nagrade su potvrda da ispunjavamo naš cilj, da poštujemo i čuvamo tradiciju, ali i da idemo uvek u korak sa potrebama potrošača. Posebno nam je drago da je naša Jetrena pašteta i ove godine osvojila Veliku zlatnu medalju i ponela titulu Šampiona kvaliteta cele grupe pašteta, i tako još jednom pokazala da je neprikosnoveni lider u svojoj kategoriji. Carnex Jetrena pašteta je najbolji primer istinskog poverenja potrošača u brend, koji je uspeo da ostane autentičan više od 60 godina i da neguje originalan Carnex ukus i kvalitet, koji potrošači poštuju. Ove godine smo Carnex paštetama dodali i Živinske paštete, koje, uz Jetrenu i Riblje, sada čine kategoriju kompletnom, i to u novom izdanju”, izjavila je Tamara Penjić, izvršni direktor Industrije mesa Carnex, tokom uručivanja nagrada u Novom Sadu.

U razvoj poslovanja Industrije mesa, MK Group, u okviru koje posluje kompanija Carnex, do sada je uložila 85 miliona evra.

Osim Jetrene paštete, Velikom zlatnom medaljom nagrađeni su Riblja pašteta sa povrćem, Ćureća pašteta, Hummus, Mesni narezak, Grašak sa svinjskim mesom, Pasulj sa slaninom, Delikates viršla, Mini stišnjena šunka u omotu, Domaća mesnata slanina, Alpska, Rustik i Vrbaška kobasica.

Titulu Šampion kvaliteta grupe proizvoda ponelo je devet Carnexovih proizvoda: Jetrena pašteta, u grupi jetrene kobasice i paštete; Hummus, u grupi veganski proizvodi; Mesni narezak, konzerve od usitnjenog mesa; Pasulj sa slaninom, u grupi gotovih jela; Delikates viršla, u grupi fino usitnjene barene kobasice; Mini stišnjena šunka u omotu, u grupi konzerve od mesa u komadima; Domaća mesnata slanina, u grupi slanine; Alpska, u grupi grubo usitnjene barene kobasice i Rustik, u grupi fermentisane suve kobasice užeg dijametra.

Zlatnu medalju osvojila su još 22 Carnexova proizvoda, među kojima su i Smazalica pileća pašteta, Pileća pašteta i Pašteta sa šunkom; zatim poznata Domaća sarma, Goveđi gulaš i Svinjski paprikaš i još 15 Carnexovih proizvoda koji su godinama prepoznatljivi potrošačima.