VREDNA DONACIJA OPŠTOJ BOLNICI U VRBASU

25. II 2019. Opšta bolnica u Vrbasu pruža zdravstvenu zaštitu za oko 220.000 pacijenata u Vrbasu i okruženju. U cilju unapređenja zdravstvenih uslova za porodilje tokom boravka u bolnici, gde je samo u toku prošle godine rođeno 580 beba, kompanija Carnex, članica MK Grupe, obezbedila je sredstva u vrednosti od 70.000 evra za izgradnju i opremanje operacione sale za carski rez na porodiljskom odeljenju. Izgradnja operacione sale obuhvatila je sve građevinsko-zanatske radove, dovod medicinskih gasova, kupovinu operacione lampe i aparata za anesteziju i pacijent monitora. Svečanom otvaranju prisustvovali su Jovan Purar, direktor MK Grupe, Mohan Shrestha, generalni direktor kompanije Carnex, dr Snežana Bojanić, pomoćnica pokrajinskog sekretara za zdravstvo i dr Milan Popov, direktor Opšte bolnice Vrbas.

“MK Group, sa kompanijama članicama, dugogodišnji je pouzdan partner lokalnim zajednicama u kojima posluje, naročito kada se radi o poboljšanju uslova života dece i mladih. Samo u poslednjih pet godina poslovanja, MK Group je izdvojila 4 miliona evra za humanitarne akcije“, izjavio je Jovan Purar, direktor kompanije MK Group, naglašavajući da se kompanija MK Group rado odaziva kada su humanitarne akcije poput ove u pitanju.

Mohan Shrestha, generalni direktor kompanije Carnex, naglasio je da je donacija bolnici u znaku obeležavanja 60 godina poslovanja kompanije Carnex. “Naš jubilej obeležili smo jedinstvenom kampanjom u čijem fokusu su majke, tačnije odnos majke i deteta, jer majke u najranijem delu našeg života imaju najvažniju ulogu, i najviše utiču na naše kasnije izbore. Za najbezbednije detinjstvo svakog deteta, sigurnost majčinog zdravlja je od najveće važnosti, jer majke su centar njihovog života. Zato smo odlučili da ovoj bolnici, koja je jedna od ključnih u ovom delu Vojvodine, i koja je posebno važna za sam Vrbas, poklonimo ono što joj je bilo najpotrebnije – operacionu salu za carski rez koju bolnica nije imala. Buduće majke imaju sada najbolje uslove da spremno dočekaju svoje bebe i bezbedno se spreme za najvažniju ulogu u životu. Njihovi osmesi su nam najveća radost i ponosni smo što smo donaciju baš njima namenili. Kao lider na tržištu mesne industrije i deo MK Group sistema, imamo odgovornost da pozitivno utičemo na sve oblasti života, posebno kada je u pitanju zdravlje. Za nas je već tradicija da pomažemo zdravstvu, jer kompanija Carnex je za svoj jubilarni 50. rođendan donirala istoj bolnici reanimobil, koji je neophodan za brzu intervenciju i reanimaciju bolesnika na terenu“, zaključio je generalni direktor kompanije Carnex.

Direktor Opšte bolnice Vrbas dr Milan Popov zahvalio je kompaniji Carnex na donaciji i istakao da je adaptacijom prostora i nabavkom najsavremenije opreme za operacionu salu, bolnica dobila adekvatnu lokaciju za operacije.