UZ PODRŠKU GOMEXA: ODRŽAN DEVETI DEČJI FESTIVAL ‘USKRŠNJE JAJE’

9. V 2024 | U prisustvu velikog broja mališana i njihovih roditelja, a uz pomoć brojnih sponzora, među kojima je i trgovinski lanac Gomex, u subotu 4. maja, na centralnom gradskom trgu u Zrenjaninu, održan je deveti po redu dečji festival ‘Uskršnje jaje’. Ovogodišnji slogan festivala bio je ‘Iz šume nam zeka javlja, ovih dana biće slavlja, biće sreće i radosti, mali zeka sve vas časti!’ Kao i prethodnih godina, događaj je organizovan od strane Udruženja ‘Vratimo deci radost u pokretu’.

Gosti ovogodišnjeg festivala su bili Milica Došković, Nemanja Stojšić, razni horovi, plesne škole, škole engleskog jezika, kulturno umetnička društva, Predškolska ustanova Zrenjanin, Crveni krst Zrenjanin, dečiji animatori, sportisti grada Zrenjanina, Mreža žena Zrenjanin kao i Žene preduzetnice.

Deca su se takmičila u različitim sportskim disciplinama i igrama spretnosti, ali i u bojenju, crtanju, lovu na uskršnja jaja. Bili su tu i lavirint od slame, nožni bilijar, animatori maskirani u likove omiljenih junaka… Održane su i dve školice engleskog jezika, a dodeljivale su se i nagrade za najlepše crteže i najlepše ukrašeno jaje. Nastupilo je 6 plesnih i baletskih studia kao i 9 kulturno umetničkih društava.

Šarenilo boja, lavirint od slame i dečji poligoni spretnosti bili su samo deo lepo osmišljenog programa ispred Gradske kuće u Zrenjaninu. Ove godine je prvi put organizovana i akcija dobrovoljnog davanja krvi, na Trgu se nalazio i transfuziomobil. Takođe, posebna pažnja je posvećena i deci iz socijalno ugroženih porodica, i samim tim je ovogodišnji festival bio humanitarnog karaktera.

Procenjuje se da je festival i ove godine okupio preko 5.000 posetilaca i učesnika.