SINAGOGA SOMBOR: Prihod u prvom polugodištu – 3,2 milijarde

20. VII 2021 | Sinagoga doo Sombor, veleprodaja i maloprodaja prehrambene robe, za prvih šest meseci 2021. godine ostvarila je prihod od 3,2 milijarde dinara što je povećanje od 23% u odnosu na isti period 2020. godine.

Rast je ostvaren najviše zahvaljujući veleprodaji (+24%), uvozu ambalažnih papira i prodaji transportne i komercijalne ambalaže (+48%), kao i maloprodaji (+5%).

Ostvarena dobit je pratila rast prihoda i takođe je veća od proslogodišnje za čitavih 25%.

Rast u veleprodaji je ostvaren povećanim učešćem prodaje novog asortimana roba kod postojećih kupaca, ali i proširenjem mreže kupaca na celoj teritoriji Srbije.

Prema rečima Slobodana Lovrića, direktora kompanije Sinagoga, zbog veoma velikog skoka cena ambalažnih papira i ambalaže ostvareno je veliko povećanje prihoda od tog segmenta prodaje, mada će se veoma izražen manjak količina odraziti na mogući pad prihoda u narednom periodu.

Rast u maloprodaji je ostvaren na nešto nižem nivou, prvenstveno zbog visoke baze iz prošle godine, a prošlogodišnji rast je bio uslovljen velikom tražnjom u martu i aprilu zbog okolnosti prouzrokovanih korona virusom.

“U drugom polugodištu projektujemo rast na nešto nižem nivou, mada zbog otvaranja dva maloprodajna objekta i dosta izraženom tražnjom, verujemo da povećanje prihoda neće biti ispod 15%”, zaključuje Slobodan Lovrić, direktor kompanije Sinagoga iz Sombora.