Grand Single Origin: Grand Rwanda Bourbon i Grand Brazil Cerrado

210511_Grand-kafa-Single-Origin--Grand-Brazil-Cerrado-i-Grand-Rwanda-Bourbon

Grand kafa je ovog proleća pripremila novitete koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Pravo je vreme da se spremite za opasno dobru kafu, jer u bogati portfolio Grand kafe stižu dva nova, Single Origin ukusa – Grand Brazil Cerrado i Grand Rwanda Bourbon.

Nova Grand Single Origin kafa će vam pružiti savršeno uživanje u pravoj gourmet kafi jedinstvenog porekla i vrhunskog mirisa i ukusa, ali i mogućnost da istražite put kafe, o čemu više možete da pročitate OVDE.

Oznaka ‘Single Origin’ odnosi se na kafu sa istim geografskim poreklom. U pitanju su najkvalitetnije gourmet kafe koje su po svom sastavu 100% arabike.

Grand Brazil Cerrado kafa je bogate, intenzivne teksture i prirodno slatkastog ukusa. Idealna je za sve koji žele da uživaju u blagom napitku sa uravnoteženim aromama orašastih plodova i pečenog hleba. Uzgaja se na plantažama u regiji Cerrado Minieiro, koja je prva koja je u Brazilu zaštićena oznakom porekla.

Grand Rwanda Bourbon, uzgajana u srcu Afrike, ima bogatu teksturu i nesvakidašnji ukus koji karakteriše jedinstven spoj čokolade sa primesama citrusnih nota koji će uzbuditi nepca svakog kafoljupca. Svako zrno se pažljivo uzgaja na plodnom tlu prekrivenom vulkanskom glinom, u brdovitoj regiji Mubunga, na jugu Ruande, gde preovladavaju savršeni uslovi i klima koji omogućavaju uzgajanje kafe vrhunskog kvaliteta.

Nova Grand Single Origin kafa je prva sveže mlevena kafa u Srbiji koja je upakovana u ekološki prihvatljivu ambalažu koje se može reciklirati. U pitanju je Genprotect folija bez aluminijuma koja je napravljena od bioplastike iz obnovljivih izvora, na bazi ulja šećerne trske i uljane repice, a čijom proizvodnjom se postiže 63% manje emisije gasova sa efektom staklene bašte u poređenju sa aluminijumskom folijom.

Dovoljno je razloga da ne gubite vreme i krenete u istraživanje ovih jedinstvenih Grand Single Origin ukusa, koji će vas odvesti na nezaboravno putovanje u egzotične krajeve i učiniti svako vaše ispijanje kafe doživljajem za pamćenje.