GOMEX NA 44. SOMBORSKOM POLUMARATONU

20. V 2024 | U nedelju, 19. maja, u Somboru je održana najstarija ulična trka u Srbiji. Osim trkača iz naše zemlje, nastupili su i takmičari iz Hrvatske, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Rusije, Grčke, SAD, Jermenije i Nemačke.

44. Somborski polumaraton organizovao je ARK ‘Somaraton’, uz podršku Grada Sombora, Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, kao i privatnih preduzeća, među kojima je bio i trgovinski lanac Gomex, koji je bio sponsor glavne trke (21km). Trkačima i široj javnosti, Gomex je poznat kao generalni sponsor Zrenjaninskog polumaratona, ali i kao kompanija koja pruža podršku brojnim sportskim događajima koji promovišu zdrav način života.

Među više od hiljadu trkača, na trci od 21 km najbrži je bio aktuelni prvak Srbije u maratonu, Đuro Borbelj iz Apatina, dok je u konkurenciji žena najuspešnija bila Slađana Stamenković iz Banatskog Brestovca. Ove godine, u sklopu Somborskog maratona, održane su 4 trke: Polumaraton (21 km), trka na 14km, trka na 7km i Nordijsko hodanje. Kao i prethodnih godina, uvertira u glavne trke bila je ‘Trka pužića’ namenjena najmlađima.

Rekordan broj trkača i sjajna atmosfera pokazali su zašto je Somborski polumaraton proglašen za drugu najbolju trku u Srbijii zbog čega je kandidat za oznaku kvaliteta ‘Najbolje iz Vojvodine’.