POSADIMO LJUBAV ZAJEDNO: Volonteri NIS-a sade organske bašte za mališane obolele od raka

210705_NIS_volonteri

5. VII 2021 | Volonteri kompanije NIS posadili povrće i začinsko bilje u bašti namenjenoj Superherojima iz NURDOR Roditeljskih kuća.

Klub volontera kompanije NIS organizovao je na zemljištu Udruženja ‘Bašta može svašta’ u Valjevskoj Kamenici, humanitarnu akciju ‘Posadimo ljubav zajedno’ tokom koje je posađeno organsko povrće i začinsko bilje u bašti iz koje će svi darovi prirode, zdravi i neprskani, direktno stizati do mališana u NURDOR Roditeljskim kućama.

Udruženje NURDOR u saradnji sa udruženjem ‘Bašta može svašta’ pokrenulo je projekat sadnje i uzgajanja organskog povrća i začinskog bilja za potrebe dece koja se leče od malignih bolesti, a zaposleni kompanije NIS prvi su volonteri koji su se pridružili ovoj plemenitoj akciji.

210705_NIS_volonteri3

“Veliko je zadovoljstvo što je NIS-ov Klub volontera imao priliku da pruži svoj doprinos u sadnji organskog povrća i začinskog bilja za potrebe korisnika NURDOR-ovih roditeljskih kuća. Svesni važnosti zdrave i pravilne ishrane tokom lečenja dece od malignih bolesti, naši volonteri su sa puno entuzijazma pristupili sadnji različitog povrća i začinskog bilja na imanju ‘Bašta može svašta’, u okviru kojeg se nalazi bašta namenjena mališanima koji se leče od raka. Sinergijom volonterizma i donatorske podrške koju je kompanija NIS i ranije pružala udruženju NURDOR, nastavićemo da dajemo svoj doprinos unapređenju uslova za lečenje mališana koji biju svoju najtežu bitku”, istakli su u saopštenju članovi Kluba volontera kompanije NIS.

210705_NIS_volonteri2

Udruženje NURDOR zahvalilo se volonterima NIS-a na podršci.

“NURDOR se trudi da na sve načine pruži podršku deci koja se leče od malignih bolesti, a dostupnost zdrave hrane je u toku lečenja veoma važna. Sa druge strane, ideja koja prati sve naše akcije je zajedništvo. Kada radimo udruženi i sa verom u dobro možemo uraditi zaista velike stvari. Zato smo zahvalni i ponosni što imamo partnere poput zaposlenih u kompaniji NIS, koji dele našu misiju i daju ogroman doprinos zajednici”, rečeno je u Udruženju.

NURDOR je osnovan 2003. godine u Beogradu od strane roditelja i prijatelja dece lečene od raka, ujedinjenih u misiji poboljšanja kvaliteta uslova lečenja i života obolele dece i njihovih porodica. Kompanija NIS i njeni zaposleni do sada su sproveli niz aktivnosti kojima je podržan rad NURDOR-a. Između ostalog, volonteri NIS-a učestvovali su u akciji ‘Pruži korak’ čiji je cilj bio prikupljanje sredstava za izgradnju nove Roditeljske kuće u Beogradu. NIS i NURDOR su, sa ostalim partnerima, učestvovali u opremanju novog odeljenja Dečje klinike u Nišu. Takođe, NIS je pomogao u opremanju dve Roditeljske kuće za smeštaj dece obolele od raka i njihovih porodica, i u više navrata donirao i gorivo za potrebe svakodnevnog prevoza dece iz Roditeljskih kuća na terapije.

210705_NIS_volonteri1

Klub volontera NIS-a broji više od 1.700 članova koji su samo tokom 2020. godine zabeležili više od 2.000 volonterskih sati radeći u korist razvoja i podrške zajednici i tom opredeljenju ostaju posvećeni i u budućnosti, navodi se u saopštenju kompanije NIS.