AKCIJOM APATINSKE PIVARE, SEKOPAKA I JKP ’12. SEPTEMBAR’ BAJINA BAŠTA SAKUPLJENO VIŠE OD 800KG AMBALAŽNOG OTPADA

20. VII 2021| Upravo završena 27. Drinska regata okupila je veliki broj ljubitelja najstarije i najmasovnije manifestacija na reci Drini koji su imali priliku da uživaju u njenim brzacima, ali i da istovremeno budu odgovorni prema životnoj sredini. Apatinska pivara, Jelen pivo i Sekopak nastavlili su akciju ‘Recikliraj, uživaj, Drinu od otpada sačuvaj’ gde su posetiocima ovog svojevrsnog karnevala na vodi omogućili da pravilno odlože ambalažni otpad.

U saradnji sa JKP ’12 septembar’ – Bajina Bašta, postavljeni su reciklažni setovi kutija i kanti na ključnim mestima gde se i stvara najveća količina otpada. Posebni timovi su bili zaduženi da animiraju posetioce da svoj ambalažni otpad ubacuju i u mobilne kante/rančeve.

“Ponosni smo što je uz podršku Apatinske pivare i Jelen piva ove godine sakupljeno mnogo više ambalažnog otpada nego prethodnih godina – čak 230 kg aluminijumskih limenki i 600 kg staklene ambalaže (u 2019. je sakupljeno 170 kg otpada)”, kazali su iz Apatinske pivare.

U Sekopaku ističu da je važno da građani stvore ekološku svest i kada se zabavljaju na manifestacijama kao što je Drinska regata.”Ovde se stvara velika količina otpada koja, kada se reciklira, može da dobije novi oblik i svrhu. Drago nam je što je veliki broj posetilaca to shvatio i priključio se akciji. Samo udruženi možemo da zaštitimo našu planetu”, kažu iz Sekopaka.

Nakon drinskog spusta otpad sakupljen na ovaj način poslat je na reciklažu.