ŽIG ‘ČUVARKUĆA’ POSTAVLJEN NA PET DOBRO PROIZVODA

21112020-dis

21. XI 2020 | Generalni direktor kompanije Dis Ivan Šuleić i predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež, sastali su se u Dis marketu u Pančevu kako bi svečano postavili žig ‘Čuvarkuća’ na pet Dobro proizvoda i na taj način ozvaničili saradnju Disa i PKS-a u okviru projekta ‘Stvarano u Srbiji’.

Ivan Šuleić se tom prilikom zahvalio Privrednoj komori Srbije i naveo da mu je izuzetna čast što je kompanija koju predvodi postala deo platform koja se odlikuje vrednostima i načelima koje Dis zastupa decenijama.

“Proizvodi naše robne marke Dobro dobili su žig ‘Čuvarkuća’ i na taj način postali deo sjajne inicijative ‘Stvarano u Srbiji’. Kao kompanija koja od svog nastanka čuva i promoviše domaće proizvode i proizvođače, dajemo punu podršku ovom projektu. Zato u našim marketima, potrošačima je dostupno preko 90 artikala drugih proizvođača koji imaju žig ‘Čuvarkuća’. Oznaka kvaliteta ‘Čuvarkuća’ nam nesumnjivo dokazuje da nije sve što dolazi iz inostranstva najbolje, da imamo šta da ponudimo svetu i naglašava da ukoliko ne poštujemo i ne čuvamo kvalitetne domaće proizvode niko drugi ih neće čuvati umesto nas”.

Prvih pet proizvoda robne marke Dobro koji su dobili žig ‘Čuvarkuća’ nakon što su prošli strogu proveru i analizu tehničke komisije i saveta su: Dobro dugotrajno mleko 2,8%, Dobro jogurt 2,8%, Dobro srpski sir 900g, Dobro jabuka sok i Dobro slatki keks koji će u budućnosti na našim rafovima biti specijalno obeleženi znakom koji potvrđuje njihovo domaće poreklo i najviši kvalitet.

Projekat ‘Stvarano u Srbiji’ pokrenut je od strane Privredne komore Srbije kako bi se strateškim marketinškim pristupom i aktivnostima, koji se zasnivaju na činjenicama i stručnim postulatima, omogućila promocija, uvela standardizacija i pružila snažna podrška najboljim domaćim proizvođačima i proizvodima, a žig ‘Čuvarkuća’ kreiran je kao svojevrsn apotvrda porekla i kvaliteta proizvoda nastalih u Srbiji od sirovina iz naše zemlje.