ZDRAVIJE ODLUKE ZA SVAKI DAN

1112019-Tempo-zdravijih-odluka

1. XI 2019. | Koliko u zimskom periodu vodimo računa o ishrani i koliko je važno da bez obzira na godišnje doba razmišljamo da svaki dan donosimo zdravije odluke, samo su neki od saveta koje su stručnjaci podelili sa posetiocima u Tempu na Adi.

Ovom prilikom Dajana Poleksić, doktor biotehničkih nauka iz kompanije ‘Aleksandrija Fruška gora’, stavila je akcenat na to koliko je važno da biramo šta jedemo, ali i da budemo aktivni.

“Ishrana je esencijalna za funkcionisanje našeg organizma, a bezglutenski proizvodi mogu da budu okosnica ne samo za osobe koje su intolerantne na gluten. U nekim namirnicima gluten je skriven. Gluten zbog engleske osnove reči ‘glue’ što u prevodu znači lepak, koristi se i u raznim sosevima, kozmetici, mlečnim proizvodima i u ‘zdravom’ pecivu gde je neophodan zbog povezivanja sastojaka”, objasnila je Poleksić.

Za kupce je održana degustacija slatkih i slanih proizvoda, a zainteresovani su mogli da čuju sve što ih zanima o zdravoj ishrani i širokoj paleti namirnica koju su u ponudi.

Istovremeno, predstavnici Udruženja ‘Svi na vagu’ i nutricionista Milka Raičević merili su težinu i količinu masti u organizmu kupcima i delili savete o tome kako i tokom zime mogu da očuvaju svoje zdravlje i ne dobiju višak kilograma.

“Balans je ključan u svakodnevici ako želimo da imamo zdravlje, da očuvamo liniju i vodimo sadržajan život“, navela je Raičević.

‘Izaberite zdravije’ je akcija koja će omogućiti kupcima da do januara naredne godine svakodnevno dobijaju inspiraciju na koji način svakog dana mogu da donesu jednu odluku koja će biti važna za zdravlje.