ZAVRŠEN BESPLATNI RUKOMETNI KAMP BOGDAN RODIĆ

772017-univerexport

7. VII 2017 | Besplatan rukometni kamp Bogdan Rodić, u organizaciji Fondacije Univerexport, završen je. Prvi besplatan kamp u regionu, podržan od strane Ministarstva omladine i sporta i Zavoda sa sport i medicinu sporta, opravdao je očekivanja 70-oro mladih rukometaša i rukometašica, koji su došli iz preko 30 rukometnih klubova iz cele Srbije.

Svi kamperi imali su mogućnost da na jednom mestu spoje rad, znanje, nauku i druženje. Pored svakodnevnog trenažnog procesa na osnovu propisanog plana i programa rada, svi polaznici su prošli kroz bateriju testova, na putu ka utvrđivanju stvarnog igračkog kvaliteta i potencijala, a zahvaljujući sjajnoj ekipi Zavoda za sport i medicinu sporta, koja je testiranja obavljala na samom kampu. Dobijeni rezultati govore o tačnom nivou snage, agilnosti, brzine i izdržljivost svakog igrača.

Stručni štab, sačinjen od sjajnih imena i ljudi, obavio je svoj posao izuzetno profesionalno. Ono što je činilo ovaj tim posebnim jeste energija, entuzijazam i predanost koju su uneli u ovaj projekat, tokom sedam dana boravka u kampu, na kome su davali najbolje od sebe. Neki od dečaka i devojčica, mladih rukometaša, prvi put su bili u prilici da treniraju zajedno. Ta činjenica je posebno važna i polaznicama kampa, našim mladim reprezentativkama koje će predstavljati Srbiju na predstojećim takmičenjima, a koje su tokom ovog kampa imale mogućnost da i pre samog reprezentativnog okupljanja treniraju zajedno. U kampu je rad bio usmeren na dosta segmenata, ali je poseban fokus bio na individualnom radu i pristupu svakom detetu kao pojedincu, a delu grupe.

Utisak trenera je da je koncentracija dece, kao i njihova posvećenost, bila na zavidnom nivou tokom svih dana trajanja kampa. Zajednički je stav da je rukometni kamp Bogdan Rodić nešto potpuno novo i drugačije od svega što smo do sada videli.

Rukometni kamp Bogdan Rodić održavao se na Zlataru, u periodu od 29. juna do 6. jula, uz punu finansijsku podršku Fondacije Univerexport. Kamp nosi ime po osnivaču kompanije Univerexport, velikom pokloniku i znalcu iz oblasti rukometnog sporta, Bogdanu Rodiću, uz koga je rukometni klub Vojvodina-Univerexport napravio istorijske uspehe.