ZA SLADOLED NEMA ZIME: FRIKOM OBRADOVAO SKIJAŠE I LJUBITELJE SNEGA NA KOPAONIKU I ZLATIBORU

12.02.2018---Frikom-obradovao-skijaše-i-ljubitelje-snega-na-Kopaoniku-i-Zlatiboru

12. II 2018. | Punih nedelju dana iskusni skijaši, kao i svi oni koji vole uživanje na snegu, imali su priliku da se slade Frikom sladoledima na Kopaoniku i Zlatiboru. Najmlađi posetioci su uz sladolede na poklon dobilali kliska, a one nešto starije u kafićima je sačekala kugla sladoleda, kao slatko iznenađenje dobrodošlice.

“Sladoled je deo istorije  svih kultura i civilizacija, počevši od Italije, preko Japana do Amerike, takođe, sladoled se u velikim količinama konzumira u Skandinaviji, i to najviše tokom zime. Međutim, sa prvim hladnim danima kod nas se mnogi odriču ovog užitka. Lekari, kao i naučna istraživanja su razbili uvreženi mit i roditeljske predrasude o tome kako ne valja jesti sladoled tokom zime. Poznati lekari tvrde da je sladoled bezbedno i poželjno jesti tokom zime, jer njegova hladnoća ne može da izazove upalu grla, već tu vrstu oboljenja donose bakterije i virusi. Takođe, sladoled je poželjan upravo zbog manje temperaturne razlike između spoljne sredine i našeg tela”, ističu iz kompanije Frikom.