WINE MART DRUGI PUT ODRŽAN U BEOGRADU

432019-wineMart2019

4. III 2019. Drugi Wine Mart, manifestacija koja okuplja isključivo odabrane proizvođače vrhunskih vina i destilata iz Srbije i sveta, i ove godine je privukla hedoniste i ljubitelje premium proizvoda u jedinstveno okruženje salona BMW Delta Motorsa u Beogradu. Događajem su plenile ‘zvezde’ – Brut Premier Magnum, najbolji šampanjac na svetu kuće Louis Roederer, engleski džin ‘Juni93’, konjaci destilerije Tesseron i vina pet poznatih šatoa iz francuske regije Bordo, rakija košarkaškog asa Nenada Krstića i brojni drugi ekskluziviteti.

Iskusne znalce posebno su obradovali degustacija vrhunskih vina iz Toskane – Casanova di Neri, Mazzei i Tenuta di Biserno, upoznavanje sa više od 50 izlagača, kao i dragoceni saveti o pravilima konzumiranja i drugim zanimljivostima Vuka Vuletića, najboljeg somelijera Srbije i Balkana.

“Cilj nam je da napravimo tradicionalnu manifestaciju, prepoznatljiv salon vina otvoren samo za izuzetna pića vrhunskog kvaliteta“, kaže Vuletić. “Nakon  drugog Wine Marta, mislim da smo na odličnom putu da Beograd stavimo na mapu nezaobilaznih destinacija istinskih ljubitelja vina, ali i profesionalaca iz vinskog biznisa“, ističe Vuk sumirajući utiske sa događaja.

Na Wine Martu je, uz premium segment portfolija najboljih stranih vinarija, bilo prisutno i više od dvadeset domaćih i kuća iz regiona, a regionalnu vinsku scenu predstavili su somelijeri šampioni – Ivan Jug iz Hrvatske, Maté Horvath iz Mađarske i Blaž Draksler iz Slovenije.

Među gostima koji su uživali u jedinstvenom okruženju i izuzetnim pićima našli su se i košarkaši Miloš Teodosić i Marko Kešelj, nekadašnji fudbaler Marko Pantelić, voditelj i prezenter Branko Veselinović i brojne druge zvanice.

Organizatori su, zahvalivši gostima, za sledeću godinu najavili još spektakularniju organizaciju, uz poštovanje isključivo prestižnih standarda koje su postavili u prethodne dve sezone.