‘VRABAC SERVIS’ ZA SVE BEOGRAĐANE UZ PODRŠKU NIS-A

992019-nis1

9. IX 2019 | Ovog leta Beograd je postao bogatiji za još jednu uslugu gradskog prevoza. Sistem ‘Vrabac servis’ krajem avgusta prevezao je prve putnike i turiste u pešačkoj zoni grada. Vožnja ovim električnim vozilima je potpuno besplatna, a realizaciju projekta podržala je Naftna industrija Srbije u saradnji sa gradom Beogradom i Udruženjem ‘Moja Srbija, moj izbor’. Ovaj servis čine četiri električna vozila od kojih je jedno prilagođeno osobama sa posebnim potrebama. Linija servisa koja je duga oko 2,5 kilometra, vozi svakog dana od 8 do 22 časa, a na trasi se nalazi osam stajališta koja prolaze preko Trga Republike, Topličinog, Kosančićevog i Obilićevog venca.

Andreja Mladenović, pomoćnik gradonačelnika Beograda, je istakao da je rad na ovom projektu počeo pre dve godine i da je zahvaljujući kompaniji NIS i projektu ‘Zajednici zajedno’ Beograd na poklon dobio četiri električna vozila. “U pitanju su vozila na električni pogon koja se uklapaju u ekološku viziju razvoja grada. Vozila su opremljena tako da mogu da saobraćaju pešačkim zonama, ali i da učestvuju u aktivnom saobraćaju”, naglasio je Mladenović.

Vadim Smirnov, zamenika generalnog direktora NIS-a, je rekao da na mapi poslovanja Beograd za tu kompaniju ima posebno mesto. “NIS posluje u čitavoj Srbiji, ali za naše poslovanje Beograd je posebno važan grad. Mogućnost da doprinesemo daljem razvoju Beograda je privilegija i sigurno je da ćemo u tom pravcu nastaviti da sarađujemo sa našim partnerima”, istakao je Smirnov.

Inače, NIS je u ovaj projekat uložio oko 15 miliona dinara. Projekat, pored toga što ima praktičnu primenu, istovremeno doprinosi unapređenju zaštite životne sredine u centru Beograda. Podsetićemo da ova kompanija već 11 godina kroz program ‘Zajednici zajedno’ ulaže u gradove i opštine širom Srbije gde je do sada realizovano preko 900 projekata u koje je uloženo preko milijardu dinara, a samo u grad Beograd kroz ovaj program NIS je uložio oko 210 miliona dinara u realizaciju 54 projekta iz različitih oblasti.