VISOKE OCENE ZA DEVET PREMIUM VINA TIKVEŠ CHÂTEAUX & DOMAINES

1372018-tikveš

23. VIII 2019 | Čak devet vina brend platforme Tikveš Châteaux & Domaines dobila su visoke ocene od poznatog vinskog kritičara Jeba Dunnucka koji je deo tima ,Wine Advocate čuvenog vinskog eksperta Roberta Parkera.

Šest ocenjenih vina od strane Dunnucka dobila su više 90 bodova, a to su ocene koje su tradicionalno rezervisane za premium vina najpoznatijih vinskih regiona sveta. Među nagrađenim vinima su: crveno ,Barovo 2016, belo Barovo 2018, crveno Bela Voda 2016 sa više od 90 od mogućih 100 bodova, ali i belo vino Bela Voda 2018, Domaine Lepovo Grand Cuvee 2016 i Domaine Lepovo Chardonnay 2018.

Jeb Dunnuck je dao visoku ocenu za čak tri vina francuske vinarije Château de Gourdon koje je vinarija Tikveš preuzela prošle godine i koja predstavlja deo platforme Tikveš Châteaux & Domaines. To su belo Fontaine du Sud 2018 i Terrasse au Soleil 2018 i crveno Vase de Pierre 2017. Ovo je posebno važno ako se uzme u obzir da su dva od navedenih vina iz prve berbe francuske vinarije otkad njom rukovodi enološki tim Tikveš. Vina Château de Gourdon od pre dva meseca su dostupna i na srpskom tržištu.

Jeb Dunnuck je svetski afirmisan nezavisni vinski kritičar, koji preko svoje platforme JebDunnuck.com potrošačima nudi sveobuhvatne vrednosti premium vina, izbegavajući ‘marketinške priče’ i vodeći se isključivo njihovim kvalitetima. To obuhvata kritički osvrt za najsofisticiranija vina Kalifornije, Vašingtona, Južne Francuske i Bordoa, istovremeno istraživajući bogate vinske ukuse celoga sveta. Svoju karijeru je započeo u timu svetskog renomiranog vinskog kritičara i zastupnika vinskih potrošača u SAD-u Roberta Parkera.

Visoke ocene Roberta Parkera za premium vina Tikveš rezultirale su izvozom i plasmanom na tržište Sjedinjenih Američkih Država preko jednog od najpoznatijih uvoznika vina European Cellars. SAD je najveći i najkonkurentniji uvoznik za tržište vina na svetu.