VELIKI USPEH TIKVEŠ VINA NA ’MUNDUS VINI’ U NEMAČKOJ

6. III 2023 | Na prolećnom izdanju jednog od najkredibilnijih vinskih takmičenja u svetu ,’Mundus Vini’ 2023, vina Tikveš i ,Tikveš Châteaux&Domainеs osvojila su jednu specijalnu nagradu, četiri zlatne i dve srebrne medalje, u izuzetno jakoj konkurenciji poznatih vinskih brendova iz celog sveta.

Najviša ocena – zlatna medalja i specijalna nagrada „Najbolje crveno vino iz Makedonije“ pripalo je vinu ‘Vranec Luda Mara 2020’. Zlatnu medalju osvojilo je i novo vino koje će se tek naći na tržištu ‘Babuna red 2021’ u kome dominira sorta plavac mali, kao i vina ‘Terrasse a l’Ombre 2020’ i ‘Domaine Lepovo Grand Cuvee 2019’. Vina ’Domaine Lepovo Chardonnay 2021’ i ‘Viognier Bela Voda 2022’ nagrađena su srebrnom medaljom.

Visoke nagrade za vina Tikveš i Tikveš Châteaux&Domainеs na ‘Mundus Vini’ pored potvrde izuzetnog kvaliteta, pokazatelj su i priznanja konkurentnosti ovih vina među svetskom vinskom elitom. Ocene vina na ovom prestižnom svetskom vinskom skupu daje međunarodni žiri, koji čine vrhunski enolozi, somelijeri, vinski novinari, stručnjaci i trgovci. O uspehu vina govori i podatak da prema kriterijumima ovog takmičenja najviše 40% poslatih vina može dobiti nagrade zbog velikog broja takmičarskih vina.

Vinarija Tikveš redovno učestvuje na ‘Mundus Vini’ i drugim renomiranim svetskim vinskim takmičenjima i godišnje osvaja i više od 100 medalja i specijalnih nagrada. Ove nagrade jačaju poziciju vina Tikveš na međunarodnom tržištu, povećavajući njihovu prepoznatljivost, ali istovremeno promovišući region sa koga dolaze u celosti.