VALJEVSKI EUROPROM KUPIO IMOVINU NOVE SRBIJANKE

17.10.2019 - europrom copy

17. X 2019. | Valjevska trgovinska kuća Europrom je za 288 miliona dinara postala vlasnik nepokretne imovine Nove Srbijanke u stečaju, naslednice nekadašnjeg jugoslovenskog giganta u preradi voća i proizvodnji voćnih koncentrata, sokova i rakija.

Početna cena za zemljište površine oko 12 hektara s pedesetak različitih objekata od 32.000 m², na atraktivnoj lokaciji bila je 284,19 miliona dinara.

Na javnom nadmetanju u Privrednom sudu u Valjevu, Desimir Tadić, suvlasnik i direktor Europroma u konkurenciji još tri potencijalna kupca, pobedio je na drugom licititacionom koraku.

Na nadmetanju su učestvovale još i valjevske firme Publik, King Komerc i beogradska Foundation capital, ali su one samo prihvatile početnu cenu.

Kako piše Politika, a prema rečima Desimira Tadića, ruinirane hale verovatno će biti adaptirane u skladišni prostor za potrebe alijanse domaćeg trgovačkog lanca, koji će se sada ozbiljnije pozicionirati imajući u vidu da je auto-put prišao bliže Valjevu.

Tadić je portvrdio da je zbog tehnologije javnog nadmetanja Europrom na njemu nastupio samostalno, ali da iza njega stoji Domaći trgovački lanac, koji će se aktivno uključiti da se kupljeni prostor zajednički oprema i upošljava.