TRADICIONALNA USKRŠNJA DONACIJA BANCI HRANE BEOGRAD

10. V 2019 | U zajedničkoj humanitarnoj uskršnjoj akciji kompanije Delhaize Serbia, Imlek, Somboled i Moć prirode donirale su Banci hrane Beograd više od dve i po tone namirnica. U okviru ove akcije donirane su životne namirnice neophodne za svakodnevni život socijalno ugroženih građana.

“Za nas je posebno značajno što smo hranu donirali sa našim partnerima i što smo zajednički ulepšali praznike velikom broju ljudi”, izjavila je Mirjana Jovašević, direktor korporativnih komunikacija i održivog poslovanja kompanije Delhaize Serbia.

Humanitarna akcija organizovana je tradicionalno u Distributivnom centru kompanije Delhaize Serbia u Staroj Pazovi odakle je i uručena ova velika donacija. Mleko, čokoladno mleko, cvekla, ajvar i razne salate, pirinač distribuirani su članovima Saveza gluvih i nagluvih – organizacija iz Sombora.

Radmila Ivetić, predsednik udruženja Banka hrane Beograd, rekla je da su donacije dobrodošle uvek, a posebno su značajne u vreme praznika. “Solidarnost je ono što treba da pokažemo svakodnevno, jer onima koji nemaju to mnogo znači. Velike donacije su veoma važne jer omogućavaju da u isto vreme obradujemo veliki broj naših korisnika”, rekla je Radmila Ivetić.

Ovoj humanitarnoj akciji prethodile su i pretpraznične donacije organizovane u radnjama Delhaize Serbia, koje su omogućile kupcima da i ove godine pokažu solidarnost.

Povodom uskršnjih praznika, Banka hrane Beograd je organizovala tradicionalnu akciju prikupljanja namirnica u saradnji sa kompanijom Delhaize Serbia. U 12 gradova prikupljana je hrana za 28 organizacija, a učestvovale su 72 prodavnice Maxi, Tempo i Shop&Go. Građani su pokazali zavidnu solidarnost i prikupljeno je ukupno 8.048 kg raznih namirnica koje su podeljene članovima udruženja-učesnika akcije.

Saradnja Delhaizea Serbia i Banke hrane Beograd traje više od 10 godina, a pre četiri godine pokrenut je poseban projekat ‘Pomažemo da imaju i oni koji nemaju’. Zahvaljujući ovom projektu kompanija Delhaize Serbia je najveći donator Banke hrane Beograd. Tokom trajanja projekta, više od 4.000 tona hrane našlo je svoj put do onih kojima je potrebna pomoć.

Banka hrane Beograd koordinira donacije u hrani od donatora, proizvođača hrane i trgovinskih lanaca do organizacija koje ih preuzimaju i distribuiraju svojim članovima. Kompanija Delhaize Serbia, na mesečnom nivou, donira više od 100 tona voća i povrća. Projekat doniranja voća i povrća svakodnevno olakšava život za 9.000 ljudi. Samo u prethodnoj godini kroz ovaj projekat donirano je 1.200 tona namirnica.