SUPER VERO NAGRADIO ŠAHOVSKE NADE

372019-Drugi-letnji-sahovski-festival

3. VII 2019. | U organizaciji ‘Šahovske akademije šampiona’, a pod pokroviteljstvom Gradske opštine Voždovac, u Beogradu se i ove godine održava Drugi letnji šahovski festival u ‘Voždovačkom centru – Šumice’.

Pored toga što je Beograd i ove godine domaćin igračima iz različitih zemalja sveta, ono što ovaj festival izdvaja je Amaterski turnir u kome se takmiči više od 100 šahista, ali i učešće dece koja su svoj letnji raspust rešila da započnu upravo na ovaj način.

Kako bi obradovala šahiste koji nisu osvojili nagradni fond turnira i podstakla ih da nastave da se bave ovim sportom koji pomaže razvoju logičkog mišljenja, kombinatorike i sposobnosti planiranja i donošenja odluka, kompanija Veropoulos nagradila ih je proizvodima iz širokog asortimana Super Vero i Jumbo prodajnih objekata. Nagrada je dodeljena kako najmlađem, tako i najstarijem učesniku, veteranu koji kroz ovaj sport svakodnevno radi na svojoj mentalnoj snazi. Specijalne nagrade obezbeđene su i za mlade šahovske nade koje su se, umesto u amaterskom, takmičile sa majstorima, a jedan od tih igrača je i pobedio iako ima samo 12 godina.

“Šah je izuzetno koristan za intelektualni razvoj i dece i odraslih, doprinosi uravnoteženom razvoju i funkcionisanju celokupne ličnosti. Iz tog razloga smo hteli da nagradimo one koji su se odlučili za ovaj sport i poželimo im da ostanu uporni i istrajni, maštoviti i kreativni, nezavisno od toga koliko imaju godina“, istakla je Maja Kosić Vučković, direktorka marketinga kompanije Veropoulos.

Podrška onima koji se bave šahom, kao sportom koji jača emocionalnu stabilnost, intuiciju i samopouzdanje samo je jedan od načina na koji kompanija Veropoulos podstiče stanovništvo na bolji i kvalitetniji život. Svojim aktivnostima koje sprovodi trudi se da promoviše zdrav život i razvoj zajednice u kojoj društveno odgovorno posluje više od 15 godina.