SPORTOM DO ZDRAVIJEG DETINJSTVA

1452018-delhaize

14. V 2018 | U Srbiji je svako treće dete gojazno, a jedan od razloga je i nedovoljna fizička aktivnost koja je sve izraženija u poslednjih 20 godina. Suprotno ovim brojkama, više od 130 prvaka i trećaka iz Osnovne škole ‘Ivo Andrić’ pokazalo je da zna zašto je važno da svaki dan trče, igraju se i budu aktivna.

Zato su ove godine aktivno proslavili Međunarodni dan fizičke aktivnosti i zajedno sa Maxi supermarketima uživali na poligonu spretnosti, štafeti sa loptama za pilates i igrom iks oks sa hula hopom.

“Balansirana ishrana, puna voća i povrća, važna je za razvoj svakog deteta, a kad se tome doda i redovna fizička aktivnost, onda je čitav krug zatvoren i tada možemo da kažemo da deca imaju preduslove za zdravije i srećnije detinjstvo. Mi svojim primerom možemo da animiramo decu da nas prate i da budu što aktivnija, da od malih nogu steknu prave navike kojima se vode posle kroz ceo život”, kaže Ana Todorović, nutricionista.

Đaci su zajedno poslali jaku poruku zašto je važna fizička aktivnost za zdravo detinjstvo.

“Kad pričamo i promovišemo zdravu ishranu i važnost fizičke aktivnosti, deca su najčešće tada u prvom planu, jer znamo koliko je bitno od malih nogu usmeriti ih ka pravim vrednostima. Fizička aktivnost je samo jedan od načina da sačuvamo zdravlje, i da pravimo zdravije izbore i promovisanjem tih stilova života želimo da inspirišemo naše kupce i da ih motivišemo da svakoga dana urade nešto dobro za sebe i svoje najbliže”, istakla je Milica Popović, ispred korporativnih komunikacija kompanije Delhaize Serbia.