SNARKY PUPPY DOLAZE U BEOGRAD

19. IV 2019. | Prvi put, u ovom delu sveta, planetarno poznati bend i dobitnik tri Grammy nagrade, Snarky Puppy, održaće koncert na teniskim terenima na Kalemegdanu, 23. juna, u okviru koncertnog serijala Musicology Barcaffé Sessions.

Snarky Puppy osnovao je 2003. godine basista i kompozitor, Michael League. Bend je započeo svoju karijeru svirajući u podrumu picerije i od tada nisu prestali da sviraju. Čitavih 10 godina bili su nepoznati javnosti, da bi sada postali svetski priznati bend, ovenčan prestižnim nagradama koje su ih pozicionirale kao jedan od najboljih savremenih džez kolektiva. Snarky Puppy je i više od benda – u pitanju je muzički kolektiv kroz koji je, od trenutka njegovog nastanka, prošlo između 30 i 40 članova. Veći broj tih članova je i dalje u regularnoj rotaciji. Snarky Puppy najčešće nastupa u grupi od 8 do 10 ljudi, a u Beogradu će nastupiti u svom punom sastavu, što garantuje da Srbiju očekuje pravi spektakl.

Rolling Stoun magazine opisuje ih kao jedan od najsvestranijih bendova današnjice, koji može da se prilagodi svakom žanru.

Članovi benda poznati su pod nazivom ‘The Fam’, i upravo ta bliskost jeste njihova najveća odlika na sceni. Sreća prilikom zajedničkih nastupa, konstantna improvizacija i unošenje novih elemenata u svaki nastup, razlog je njihovog neizmernog uspeha. Svaki koncert smatraju zasebnim iskustvom i novim projektom, dopuštajući muzici da konstantno raste, diše i razvija se.

Ovaj kolektiv otvorenih ruku prima uticaje najrazličitijih tradicija, imajući u svom sastavu muzičare iz različitih sredina. Implementirajući raznovrsnost, kreiraju jedinstveni sadržaj koji prenose na koncertima. Uživanje u ovom neponovljivom spoju ritmova, upotpuniće šoljica  Barcaffé espressa, koji je i sam unikatna mešavina zrna različitog porekla, što dodatno oplemenjuje i dopunjuje aromu kafe.

Koncertom Snarky Puppy završiće se još jedna uspešna sezona koncertnog serijala Musicology Barcaffé Sessions, koja je dovela neke od najvirtuoznijih svetski priznatih muzičara u Beograd. Karte za ovaj koncert mogu se kupiti online ili na prodajnim mestima www.tickets.rs i www.ddtickets.rs.