Smile for Good Protection i Whitening

ColgateSmileForGodd

Colgate je lansirao novu pastu za zube Smile for Good koja sadrži minimalan broj sastojaka. Svi sastojci paste su jasno navedeni na prednjoj strani pakovanja, uz objašnjenje svrhe svakog pojedinačnog sastojka.

Oko 74% svetske populacije potrošača pri izboru proizvoda vodi računa o sastojcima i njihovim efektima na zdravlje, ali i na planetu. Pasta za zube Smile for Good je u skladu sa najnovijim standardima u industriji, te na vrlo jednostavnom jeziku na pakovanju stoji objašnjenje o svakom sastojku.

Čak 99,7% sastojaka su prirodni i birani su upravo na osnovu uloge koju imaju u formuli, a kako bi pasta bila optimalna za određene namene. Trenutno postoje dve verzije ove paste – Smile for Good Protection i Smile for Good Whitening sa sodom bikarbonom poznatom po svojstvima izbeljivanja.

Lista sastojaka ne uključuje SLS (surfaktante i detergente), TiO2 (mineralni UV filter Titanium-dioksid) niti saharin, a proizvod je sertifikovan od strane Veganskog društva, FSC i EcoCert, što potvrđuje da je formula odgovorno napravljena, kao i da većina komponenti potiče iz prirodnih izvora.

Smile for Good je prva Colgate pasta koja je upakovana u tubu koja može da se reciklira. Čak dve trećine ljudi nije upoznato sa činjenicom da se tube za paste ne recikliraju, jer su napravljene od različitih kombinacija plastike uz tanak sloj aluminijuma. Upravo mešavina materijala onemogućava recikliranje po zvaničnim metodama. Tuba paste Smile for Good napravljena je od plastike koja se koristi za izradu proizvoda koji se recikliraju (HDPE – polietilena visoke gustine). Colgate je za novu tubu dobio priznanje od APR-a (Udruženje reciklaže plastike) i ReciClassa (Inicijativa koja radi na poboljšanju reciklabilnosti ambalaže) koje postavljaju standarde reciklaže u Severnoj Americi i Evropi.

Smile for good tuba koja može da se reciklira i biorazgradiva Colgate četkica za zube od bambusa imaju za cilj da inspirišu potrošače da i sami učine male, održive promene na bolje. Ove novine su deo procesa unapređenja profila održivosti proizvoda kompanije Colgate koja želi da do 2025. koristi 100% reciklirajuću ambalažu.

Da biste saznali više, posetite www.colgatepalmolive.com/responsibly-made.