ŠEST MEDALJA ZA TIKVEŠ I TIKVEŠ CHÂTEAUX & DOMAINЕS, DVOSTRUKO ZLATO ZA VINO T’GA ZA JUG

1372018-tikveš

22. III 2021 | Crveno vino T’ga za jug berba 2019 vinarije Tikveš osvojilo je dvostruku zlatnu medalju na najvećem i najprestižnijem vinskom takmičenju u Hong Kongu ‘China Wine & Spirits Awards Best Value 2021′ u Kini. Prema ocenama žirija zlato je dodeljeno vinima Vranec Special Selection iz 2018. godine, Cabernet Sauvignon Special Selection 2019, kao i Domaine Lepovo Grand Cuvee iz 2016. godine. Srebro je pripalo vinu ,Vase de Pierre iz 2018. godine, dok je bronzanom medaljom nagrađeno vino Тerrasse a l’Ombre iz berbe 2018. godine.

U konkurenciji najpoznatijih svetskih vinskih brendova dvostruko zlato kao najviše priznanje takmičenja pripalo je vinu  T’ga za jug koje je ocenjivalo više od 100 vinskih sudija koje su nominovali najveći uvoznici vina, restorani i specijalizovane prodavnice iz Kine. Ova mnogoljudna zemlja godišnje uvoze vina za više od 20 milijardi dolara. Jedan od ključnih elemenata za formiranje cena na njihovom tržištu su nagrade na osnovu kojih potrošači grade mišljenje o vinu.

Procenjivači’China Wine & Spirits Awards Best Value 2021′ godišnje prodaju 75 miliona boca vina i alkoholnih pića, što ovo takmičenje čini najuticajnijim u prodaji vina i alkoholnih pića na svetu.