SAJAM POSLOVA I PRAKSI ‘JOBFAIR17 – KREIRAJ SVOJU BUDUĆNOST’

10.10.-2017---JobFair17-(2)-(1)

10. X 2017. | Sajam poslova i stručnih praksi za studente i diplomce tehničko-tehnoloških i prirodno-matematičkih fakulteta ‘JobFair17 – Kreiraj svoju budućnost’ održaće se 6-7. novembra 2017. godine u Zgradi tehničkih fakulteta u Beogradu. Organizatori projekta su dve studentske, apolitične i neprofitne organizacije Istek – Lokalni komitet Beograd i Best – Lokalna grupa Beograd.

Organizatori projekta, studenti volonteri, trinaestu godinu zaredom pomažu kolegama da pronađu šansu za zaposlenje i rade na ostvarivanju misije Sajma – smanjenje nezaposlenosti među mladima i sprečavanje odliva stručnog kadra, problemi sa kojima se pretežno susrećemo u oblasti tehničkih nauka u našoj zemlji. Sajam posetiocima, pored karijernog napretka, takođe pruža i priliku za lični i profesionalni razvoj kroz učešće u mnogim propratnim sadržajima ‘JobFaira’.

‘JobFair’ godinama unazad predstavlja vezu između studenata, kompanija i obrazovnog sistema u našoj zemlji. Studenti i diplomci će imati šansu da se kroz direktan kontakt upoznaju sa kompanijama iz tehničko-tehnoloških i prirodno-matematičkih oblasti i time steknu uvid u trenutnu potražnju tržišta kao i koja su to znanja i veštine trenutno najpotrebnija kako bi se došlo do zaposlenja. Posetioci će imati priliku da besplatno prisustvuju tribinama na aktuelne teme koje će držati stručnjaci i predstavnici kompanija, učestvuju u razgovoru za posao i seminaru profesionalnih veština ‘LevelUp – Podigni nivo svojih veština’. Od ove godine dodatni sadržaj edukativnog dela Sajma čini i interaktivna radionica ‘Case Study’ u kojoj će učesnici rešavati problem dat od strane kompanije u realnom vremenu.

Iz godine u godinu, interesovanje studenata širom zemlje za ‘JobFair’ je sve veće. Iz tog razloga organizatori se trude da svake godine predstave Sajam svim studentima u Srbiji i time rade na jačanju nacionalnog karaktera ‘JobFaira’. Sajam ima punu podršku Univerziteta u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu.

Neke od kompanija koje će se studentima i diplomcima pružiti priliku za zaposlenje su Microsoft Development Center Serbia, RT-RK, HDL Design House, Asseco, TeleSign, Namics, VIP, Endava, Elsys i Avisto i mnoge druge.

Podršku projektu takođe su pružili Ministarstvo omladine i sporta, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Grad Beograd, kao i svi dekani tehničkih fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Za više informacija možete posetiti stranicu Sajma www.jobfair.rs ili zvaničnu Facebook stranicu www.facebook.com/jobfairrs