ROBOT TITAN OTVORIO VELIKO AUTOMATIZOVANO SKLADIŠTE KOMPANIJE HELL ENERGY

16. V 2019 | Futuristički gost, svetski poznat robot Titan, pozvan je da preseče vrpcu na svečanom otvaranju potpuno automatizovanog i robotizovanog skladišta mađarske kompanije Hell Energy poznate po istoimenom brendu energetskih napitaka.

Grupa Hell je poznata ne samo po svojoj ultra-modernoj tehnologiji proizvodnje, već i po odličnoj marketinškoj praksi. Hell Energy je tako za svoju kampanju 2018. godine izabrao holivudsku zvezdu, i to nikog drugog do Brusa Vilisa. Zato ne čudi da je na otvaranju automatizovanog visokoregalnog skladišta bio prisutan i izvanredan gost. Pošto je reč o robotici, Titan, svetski poznati robot izvođač koji je svojevremeno delio pozornicu i sa Rijanom, je pozvan da preseče vrpcu. Titan je tom prilikom izveo i specijalan šou kreiran samo za ovaj događaj.

U skladu sa nizom razvojnih poduhvata započetih 2016. godine, izuzetno veliki porast proizvodnih kapaciteta zahtevao je od kompanije Hell da neprestano proširuje svoj logistički centar. Izgradnja skladišta je obavljena rekordnom brzinom i podržana je visokom profesionalnošću, zahvaljujući kojoj je do kraja prošle godine završeno potpuno automatizovano visokoregalno skladište visoko 30 metara, koje može da skladišti 31.000 paleta proizvoda. S obzirom da je skladište u potpunosti automatizovano i robotizovano, da nema zaposlenih, nije potrebno ni električno osvetljenje pa ono u potpunosti funkcioniše u mraku.

Inače, kompanija Hell Energy je nakon osnivanja 2006. godine, za samo četiri godine, dospela na vrh mađarskog tržišta energetskih napitaka. U cilju fleksibilnog opsluživanja kupaca visokokvalitetnim proizvodima, Hell je 2011. godine izgradio sopstvenu punionicu. Jedna, zatim još jedna ultramoderna linija za konzerviranje je instalirana u fabriku za punjenje aluminijumskih limenki, a proizvodna jedinica je proširena i linijom za punjenje PET boca. Tokom leta 2017. godine izgrađena je prva fabrika za proizvodnju aluminijumskih limenki za piće u Mađarskoj pod nazivom Quality Pack. Treća linija za konzerviranje otvorena je prošle godine, udvostručujući proizvodne kapacitete na 4,5 miliona energetskih i bezalkoholnih pića koja se svakodnevno proizvode u fabrici u mestu Sikso.