REKORDNA NOVOGODIŠNJA DONACIJA CRVENOM KRSTU

27122017-delhaize

27. XII 2017 | Kompanija Delhaize Serbia donirala je 27. decembra 10 kamiona robe u vrednosti od čak 120.000 evra Crvenom krstu Beograd. Ova najveća pojedinačna novogodišnja donacija obuhvata garderobu, zimsku obuću, školski pribor, sredstva za ličnu higijenu, kućnu hemiju, ali i 60.000 pelena. Prilikom svečanog uručenja donacije predstavnici Crvenog krsta uručili su kompaniji Delhaize specijalnu zahvalnicu.

“Veoma smo srećni što nam se godina završava ovolikom donacijom kompanije Delhaize. Ovakva pomoć je za nas od izuzetnog značaja, jer je to istovremeno i znak podrške i prepoznavanja našeg rada, ali i višegodišnje saradnje sa kompanijom Delhaize. Znamo da će nam naredna godina u raspodeli pomoći biti mnogo lakša, upavo zahvaljujući ovoj donaciji. Želja Crvenog krsta, kao najstarije humanitarne organizacije u Srbiji, je da se i ostale kompanije ugledaju na primer humanosti koji kompanija Delhaize Serbia ovakvim akcijama daje”, rekla je Ivana Marisavljević-Dašić, sekretarka Crvenog krsta Beograd.

Inače kompanija Delhaize Serbia je najveći donator hrane u Srbiji. Godišnje ovaj trgovinski lanac donira preko hiljadu tona svežeg voća i povrća, kao i osnovnih životnih namirnica. Nedavno su dobili i posebnu zahvalnost Foruma za odgovorno poslovanje zbog učešća njhovih zaposlenih u volonterskim akcijama u Beogradu, navodi se u saopštenju.

“Društvena odgovornost i briga o zajednici u kojoj poslujemo je naše strateško opredeljenje koje se redovno realizuje tokom cele godine. To radimo zajedno sa našim potrošačima, kao i zaposlenima i dobavljačima. Ove godine donirali smo preko hiljadu tona hrane, učestvovali smo u velikom broju humanitarnih i volonterskih akcija, a sada Crvenom krstu doniramo robu u vrednosti od 120.000 evra u okviru koje, posebno želim da naglasim, ima 60.000 pelena. Prilika da jednu uspešnu godinu završite na ovakav način jeste naša najveća radost, tada vaš posao dobija pun smisao jer pomažete onima kojima je pomoć najpotrebnija”, izjavila je Mirjana Jovašević, direktorka korporativnih komunikacija kompanije Delhaize Serbia.