PRVI IZBOR – KOSMAJSKA

12112020-kosmajska

Proizvodi za one koji žele samo najbolje

12112020-kosmajska3

https://www.facebook.com/KosmajskaDelikatesnaRadionica

Na pitanje – šta vam je najvažnije u životu, većina odgovara isto – zdravlje. Međutim, ustaljene životne navike nisu kod svih u skladu sa tim odgovorom. Prekomernim sedenjem, slabim unosom tečnosti, nekvalitetnim prehrambenim namirnicama narušavamo svoje zdravlje, često i nesvesno.

Srećom, postoje oni koji ne prave takve greške. Oni biraju samo najbolje, pre svega kada je hrana u pitanju. Oni koji brinu o zdravlju u kupovinu namirnica odlaze planski i promišljeno, a svoj novac i poverenje daju samo proverenim proizvođačima. Zato su njihov prvi izbor, kada je reč o suhomesnatim proizvodima, oni sa oznakom – Kosmajska.

12112020-kosmajska2

Ova porodična delikatesna radionica uspešno spaja tradicionalno i moderno, brižljivo negujući zanatski pristup koji čuva autentičnost proizvoda, njhov izuzetan ukus i vrhunski kvalitet. Već deset godina Kosmajska ne odustaje od visokih standarda u svakom segmentu proizvodnje. Svinjsko i goveđe meso prve kategorije obrađuje se u skladu sa normama Evropske unije, ali i naše domaće tradicije koja je garant posebnog ukusa, onog po kojem su srpski suhomesnati proizvodi jedinstveni u svetu.

Kosmajska buđola, suvi vrat, suva pršuta, panceta, suvi goveđi ramstek, kulen, kosmajska kobasica, seoski kulen i sremska kobasica ne sadrže veštačke boje, aromu, pojačivače ukusa, kao ni zamene za meso, alergene i gluten. Dodati su im, osim puno ljubavi, samo još prirodni začini. Njihovom neodoljivom punom ukusu, kao i vrhunskom kvalitetu, doprinose i način sušenja i dimljenja, kao i vodena filtracija koja uklanja štetne materije katran i čađ. U Kosmajska proizvodnim pogonima, koji se nalaze na obroncima planine Kosmaj, sazrevanje mesa se ne ubrzava ni na koji način, a hladni dim bukove piljevine daje mesu poseban šmek.

Najfiniji suhomesnati delikatesi nastaju u ekološki zaštićenom području Srbije, u blizini manastira Tresije, koje je odavnina poznato po dobroj hrani. Balgorodna priroda i čist planinski vazduh su tajni sastojci koji doprinose tome da se Kosmajska proizvodi izdvajaju na tržištu.

Da je Kosmajska priča – dobra priča, svedoči i oznaka Čuvarkuća koju Privredna komora Srbije dodeljuje samo onim proizvodima koji su domaćeg porekla i visokog kvaliteta, onako kako žele potrošači u Srbiji.  Ali, Kosmajska proizvodi su i više od toga – oni su ukus tradicije i prvi izbor onih koji brinu o svom zdravlju i zato biraju samo najbolje.

12112020-kosmajska3