PRVA VIRTUELNA ŠMINKA – NAŠMINKANI ZA SASTANAK SAMO JEDNIM KLIKOM

27. VII 2023 | Prva virtuelna aplikacija koja korisnicima omogućava da se našminkaju uz pomoć jednog klika za online sastanak na Microsoft Teams platformi sada je dostupna svim korisnicima širom sveta zahvaljujući saradnji Maybelline New York i Micorosofta. Ovaj ‘virtuelni neseser za šminku’, omogućava korisnicima da brzo i lako prilagode svoj lični stil i izgled direktno u okviru Teams sastanaka, kao i da isprobaju različite stilove šminkanja.

Maybelline New York, kao deo L’Oréal grupe, ovom inovacijom ide korak napred u virtuelnom svetu, sa ciljem podizanja samopouzdanja i osnaživanja ljudi, pogotovo u radnom okruženju. Uz mogućnost da saznaju koji tačno proizvod i nijansa čine virtuelni izgled, te da ih kasnije isprobaju i u stvarnom životu, ova aplikacija pruža korisnicima mogućnost da eksperimentišu, zabave se i još lakše pronađu najbolje proizvode za sebe.

„Misija Maybellinea je da svima pruži samopouzdanje da istaknu svoju prirodnu lepotu. Bilo da radite u kancelariji ili virtuelno, treba da se osećate dobro u svojoj koži jer vam to pomaže da date sve od sebe. Zato smo se udružili sa Microsoft Teams da bismo razvili ‘virtuelnu šminku’ kako bi smo svima omogućili da se osećaju lepo i samouvereno čak i kada im je dan prepun obaveza“, rekla je Trisha Ayyagari, predsednik globalnog brenda Maybelline New York.

Maybelline aplikacija opremljena je svim digitalnim proizvodima za ulepšavanje potrebnim za naš sve virtuelniji svet. Jednostavnim klikom, korisnici mogu da biraju između 12 stilova kako bi upotpunili svoj prirodni izgled i bez napora se osećali osnaženo i zadovoljno. Potrebno je samo kliknuti na opciju Video efekti na Microsoft Teams-u, a onda na Maybelline, gde se nalaze prikazi različitih stilova šminkanja.

“U Microsoftu, osnaživanje ljudi kroz tehnologiju predstavlja srž onoga što radimo. Nova Maybelline Beauty aplikacija u Microsoft Teams-u je odličan primer kako, zajedno sa našim partnerima, dajemo ljudima više načina da dođu do izražaja u radnim okruženjima koristeći moć veštačke inteligencije“, rekla je Nikol Herskovic, potpredsednik Microsoft Teams-a.

Pokrenuta pomoću Modiface AI i razvijena u saradnji sa Institutom Geena Davis kako bi se osigurala zastupljenost široke i raznolike populacije, nova aplikacija je trenutno dostupna kao opcija u Teams video pozivima svima onima koji imaju Teams licencu za poslovne korisnike, uključujući i korisnike u našoj zemlji.