ProNature – nova ekološka linija Henkelovih proizvoda

2422021-proNature

Kompanija Henkel lansirala je na tržište inovativnu, ekološku liniju proizvoda pod nazivom ProNature. Ova linija obuhvata proizvode brendova Bref, Clin, Somat i Mer, koji u svom sastavu imaju i do 99,9% obnovljivih prirodnih sastojaka na biljnoj bazi. Takođe, pakovanje je napravljeno od i do 100% reciklirane plastike i kartona. Ovo su samo neke od karakteristika zahvaljujući kojima ProNature proizvodi ‘nose’ EU Ecolabel sertifikat, koji se dodeljuje proizvodima i uslugama koji imaju manji negativan uticaj na životnu sredinu od drugih proizvoda iste vrste.

Kao kompanija kojoj je održivi razvoj duboko utkan u srž poslovanja, Henkel nastoji da preduzme sve kako bi našu planetu učinio boljim mestom za život i sačuvao je za buduće generacije. Nova linija proizvoda dodatno podstiče dugoročnu posvećenost zaštiti životne sredine i podiže svest o značaju ove teme. Zbog toga je pod okriljem ProNature linije nedavno realizovan projekat ‘Volim reku, a ti?’ koji je obuhvatao akcije čišćenja reka i jezera širom Srbije, a koji će se nastaviti i u narednim godinama.

ProNature linija proizvoda deo je Henkelove strategije održivosti, čiji je jedan od ciljeva da 2025. godine sva pakovanja imaju mogućnost recikliranja ili ponovne upotrebe.

Održiva ambalaža ProNature linije rezultat je globalne strateške saradnje kompanije Henkel sa Bankom plastike čiji je cilj borba protiv plastike u okeanima.