PRODAT VEĆINSKI UDEO: Gomex sada cilja poziciju regionalnog lidera u segmentu komšijskih radnji

5. IV  2022 | Investicioni fond CEECAT Capital objavio je da je preuzeo većinski udeo kompaniji Gomex iz Zrenjanina, jednoj od vodećih trgovinskih kompanija u Srbiji.

Kako se navodi u saopštenju, koristeći snažan brend i mrežu koju Gomex poseduje, investicioni fond planira da ubrza rast kompanije sa ciljem preuzimanja vodeće pozicije na srpskom tržištu FMCG maloprodaje.

Od 1997. godine, kada je u Zrenjaninu kompaniju osnovao Goran Kovačević, Gomex je fokus zadržao na ‘fresh’ konceptu u formatu komšijske radnje. Kompanija zabeleži značajniji rast od 2007. godine kada se udružila sa investicionim fondom SEAF South Balkan i od tada počinje značajnije širenje na teritoriji Vojvodine, pa i centralne Srbije.

Danas Gomex zapošljava oko 2.500 radnika, što ga čini jednim od zančajnijih poslodavaca u Srbiji.

Kompanija je takođe i jedan od pionira digitalizacije programa lojalnosti, kroz koje je razvila ceo sistem nagrađivanja svojih vernih potrošača, podstičući ih na što češću kupovinu i upotrebu aplikacije lojalnosti.

Ova investicija je prva investicija CEECAT Capitala u Srbiji, koji je nedavno otvorio i svoju kancelariju u Beogradu, iz koje će tražiti nove prilike za ulaganje u regionu, navodi se u saopštenju.

Anthony Stalker, partner u CEECAT Capitalu ovim povodom je izjavio da fond traag za investicijama u kompanije koje imaju potencijal da postanu lideri u svojoj industriji.

“Gomex je dokazao svoj potencijal uspešnom penetracijom i liderskom pozicijom na severu Srbije. Unapredićemo i podržati postojeći snažni menadžerski tim i investiraćemo u ljudske resurse, kako bismo otpočeli narednu fazu rasta. Naš cilj je da pomognemo u obezbeđivanju sredstava uz pomoć kojih će Gomex biti u mogućnosti da dostigne svoj potencijal i postane nacionalni lider u trgovini robe široke potrošnje kroz format komšijskih radnji, nastavljajući rad koji je Goran započeo sa SEAF-om pre 15 godina”, objasnio je Stalker.

Goran Kovačević, osnivač Gomexa, rekao je da je on osnovao kompaniju kako bi ispunio svoj san da napravi trgovinu sa nacionalnom pokrivenošću.

“Uz posvećen rad naših investitora i radnika, razvili smo Gomex do nivoa na kom se sada nalazi. Uz pomoć CEECAT Capitala i ove investicije Gomex će ubrzati svoj rast i imaćemo više osnova da tvrdimo da smo jedan od lidera ove industrije”, rekao je Kovačević.

Hubertus van der Vaart, suosnivač SEAF-a rekao je da je Goran Kovačević divan partner koji je izgradio izuzetno uspešno poslovanje uz pomoć kog je zašao bukvalno u svaki ćošak severne Srbije i poželeo uspeh i sreću CEECAT Capitalu u njihovim nastojanjima da podignu ovaj dokazano uspešan koncept komšijskih radnji na nacionalni nivo.

Izvor: Progressive