PREKO 600 MLADIH UČESTVOVALO NA PRVOM PREDAVANJU NOVE SEZONE ‘COCA-COLA PODRŠKA MLADIMA’ PROGRAMA

2272022-coca cola podrška mladima

21. VII 2022 | Više od 600 mladih učestvovalo je u besplatnom vebinaru ‘Mental Skills trening: Tips&Tricks za prevazilaženje stresa’ kojim je započeta šesta sezona nacionalnog projekta Coca-Cola podrška mladima. Kako da se nose sa stresom i koje tehnike mogu da primenjuju u njegovom prevazilaženju i očuvanju mentalnog zdravlja, bile su okosnica ovog izuzetno važnog treninga namenjenog mladima do 30 godina.

Vesna Kostić, osnivač Mindfulness centra Beograd i Teodora Miljković, komunikacijski ekspert i preduzetnik, na Instagramu poznatija kao laylareiko, prenele su svoja znanja i iskustva mladima kako da prevaziđu razočaranja i anksioznost kada krenu u potragu za zaposlenjem i pronalaženjem sopstvenog životnog puta.

Sa jedne strane, Vesna Kostić je pružila stručne savete na koji način da prepoznamo reakcije organizma na stres, koje su tri ključne tačke u njegovoj identifikaciji koje će pomoći da ga savladamo. Teodora Miljković prenela je sopstveno iskustvo, poručujući mladima da je pravilna organizacija vremena izuzetno važna u prevazilaženju stresa i da je to najznačajnija ‘meka’ veština koju poslodavci traže.

Da je tema aktuelna i da je mladima veoma važno da nauče tehnike prevazilaženja stresa, pokazuje ne samo broj učesnika, već i utisci polaznika.

“Predavanja su premašila moja očekivanja, jer sam dobila fantastične smernice na koji način da se nosim sa stresom. On je nažalost sve češće prisutan u našoj realnosti i smatram da o ovoj temi treba više i sadržajnije govoriti. Veoma se radujem što je Coca-Cola HBC Srbija prepoznala aktuelnost problema i ponudila nam korisne smernice. Jedva čekam naredna predavanja, jer je ovo najbolje utrošenih dva sata”, kazala je Sara Jovanović, jedna od učesnica vebinara.

Ovo je prvi u nizu ovogodišnji vebinar, a posebno kreirane obuke i predavanja, sa brojnim vrhunskim stručnjacima, nastavljaju se do kraja godine.

Program ‘Coca-Cola Podrška mladima’ kreiran je sa ciljem da se osnaže mladi i da im se pruži podrška da uspešno započnu svoju karijeru ili osnuju sopstveni biznis. Projekat iz godine u godinu potvrđuje važnost neformalnog obrazovanja i daje mogućnost mladim ljudima da pristupe brojnim sadržajima i usvoje znanja koja su im nedostupna prilikom formalnog obrazovanja. Realizovana predavanja i materijali dostupni su i besplatno na sajtu https://coca-colapodrskamladima.com/