PREDSTAVLJANJE TIKVEŠ CHATEAUX & DOMAINЕS NA SAJMU PROWEIN 2019.

18. III 2019 | Vinarija Tikveš predstavila se na najvećem svetskom sajmu vina ProWein”2019, koji se održava 25. put u Düsseldorfu, Nemačka od 17-19. marta.

Vinarija Tikveš bila je deo zajedničke prezentacije makedonskih vina u organizaciji Udruženja Vina iz Makedonije, a samostalno je predstavila premijum vina. Na posebnom štandu je prvi put predstavljena brend platforma Tikveš Chateaux & Domainеs, koja je deo strategije izdvajanja i promocije premijum linije vina Tikveš. Ovom prilikom, više od 60.000 posetilaca svetskog sajma vina ProWein imalo je priliku da degustira vrhunska vina Bela Voda, Barovo i Domaine Lepovo kao i ekskluzivnu priliku da se upozna i proba vina proizvedena u francuskoj vinariji Château de Gourdon, koja je od nedavno deo Tikveš vinarije.

Premijum vina ,Tikveš – Chateaux & Domaines bila su deo posebne specijalne sesije za degustaciju i dodelu medalja osvojenih na ovogodišnjem prestižnom vinskom takmičenju Mundus Vini, gde su zlatne medalje osvojile crveno vino Bela Voda iz 2016 godine, belo vino Barovo 2018 i Domaine Lepovo rosé berba 2018. godine koje će uskoro biti predstavljeno. Na istom takmičenju osvojene su i srebrne medalje: Barovo (crveno), berba 2016. i Domaine Lepovo Chardonnay  (belo) iz 2018. godine.

ProWein je najveći sajam vina i žestokih pića na svetu. Ove godine je prisutno više od 6.800 proizvođača iz celog sveta, a očekuje se da će sajam u tri dana posetiti više od 60.000 posetilaca.