PR: NOVITETI U EUCERIN® ATOPICONTROL LINIJI

eucerin_atopi_noviteti

Atopijski dermatitis ili atopijski ekcem je kožno oboljenje čiji uzroci još uvek nisu do kraja razjašnjeni i za koje, upravo zbog toga, ne postoji lek koji sa sigurnošću može zaustaviti razvoj bolesti.

Istovremeno, u pitanju je veoma neprijatno oboljenje, koje značajno ugrožava kvalitet života osoba sa atopijskim dermatitisom. Suva, zategnuta koža, svrab i iritacije izazivaju češanje, zbog kojeg dolazi do razvoja bakterija i dodatnih upala. Ovaj začarani krug utiče da čak i rutinske radnje, poput oblačenja ili spavanja postaju neprijatne i komplikovane. Posebno kada su u pitanju deca.

Sa druge strane, atopičnu kožu ima sve veći broj odraslih i dece. Tokom poslednjih 30 godina broj osoba sa atopijskim dermatitisom uvećan je dva do tri puta, a sve češće simptomi atopične kože javljaju se kod beba i male dece, i to u 90% slučajeva pre pete godine života, a 80% pre druge godine.

Formulacija Eucerin®AtopiControl linije inspirisana je upravo saznanjima o tome koliko je nega kože važna za olakšanje simptoma atopijskog dermatitisa i poboljšanje opšteg stanja kože. Preparati iz ove linije dermatološki dokazano ublažavaju crvenilo, ljuspanje, zategnutost i svrab i u 90% slučajeva poboljšavaju kvalitet života ljudi sa atopijskim dermatitisom. Odnedavno, Eucerin®AtopiControl linija zaokružena je i sa dva nova preparata koji izlaze u susret specifičnim potrebama osoba sa atopičnom kožom.

Novi Eucerin®AtopiControl Sprej ublažava svrab u roku od 60 sekundi, dok Eucerin® AtopiControl Balsam pruža koži neophodnu hidrataciju i jača njenu zaštitnu funkciju.

Zahvaljujući laganoj i nelepljivoj teksturi Eucerin® AtopiControl Balsam pogodan je za svakodnevnu upotrebu. Lagana, ali hranljiva formulacija na bazi ulja u vodi obogaćena je umirujućim likokalkonom A, ceramidima i shea buterom – jedinstvenom kombinacijom masnih kiselina, koje jačaju barijernu funkciju kože sprečavajući time gubitak vode. Nakon upotrebe koža je meka i glatka, a redovnim korišćenjem vidno se poboljšava njeno stanje. Za najbolje rezultate preporuka je da se Eucerin® AtopiControl Balsam koristi u kombinaciji sa Eucerin®AtopiControl Uljem za kupanje.

Za osobe sa atopijskim dermatitisom, a posebno za decu, veoma značajan novitet u

Eucerin®AtopiControl liniji je Eucerin®AtopiControl Sprej protiv svraba. Uz upotrebu ovog preparata koji sadrži jedinstvenu kombinaciju sastojaka koji brzo i efikasno hlade i umiruju kožu svrab se ublažava u roku od 60 sekundi, sa dugotrajnim efektima olakšanja do šest sati. Formulacija ovog brzodelujućeg preparata sadrži SymSitive®, inovativni aktivni sastojak koji smanjuje osetljivost, pojačanu reaktivnost kože i osećaj vreline, i mentoksipropandiol (MPD), koji pospešuje osećaj hlađenja. Pored toga, polidaktanol u formulaciji ovog preparata deluje kao lokalni anestetik efikasno smanjujući svrab, dok likokalkon A, deluje protivupalno.