PODRŠKA DOMAĆIM PROIZVOĐAČIMA MLEKA

4. V 2023 | Trgovinski lanac Delhaize Serbia snažno podržava lokalnu mlekarsku industriju, javljaju iz ove kompanije. Ceo asortiman svežeg mleka u potpunosti je domaće proizvodnje, a na policama ovog trgovinskog lanca čak 85% asosrtimana dugotrajnog UHT mleka je iz Srbije.

Samo u maju mesecu u planu je otkup više od milion litara domaćeg mleka, a kako bi pružila dodatnu podršku farmerima koji se suočavaju sa viškovima, kompanija će uložiti u promotivne aktivnosti i povećati akcijsku ponudu na ovoj kategoriji.

Iz kompanije poručuju da su svim strateškim partnerima već omogućili da u njihovom distributivnom centru u Staroj Pazovi skladište velike količine mleka, kao i da su u prethodnom periodu sa regionalne nabavke mleka koje se pakuje u njihovoj privatnoj robnoj marci u potpunosti prešli na lokalnu nabavku. To praktično znači da će u narednom periodu ceo asortiman Premia mleka biti domaće proizvodnje.

Iz Delhaizea ocenjuju da ovaj potez nije samo obaveza prema lokalnoj privredi i održivom razvoju, već i doprinos jačanju veza između domaćih proizvođača i potrošača. Kompanija snažno podržava lokalnu ekonomiju i nastavlja da jača svoju ulogu u njoj kroz saradnju sa lokalnim proizvođačima, obezbeđivanje sigurnog plasmana i podizanje nivoa kvaliteta proizvoda što doprinosi razvoju lokalne poljoprivrede, rečeno je u saopštenju kompanije.