PODRAVKA SRBIJA UČESTVOVALA NA GASTRO FESTIVALU

1452018-podravka

14. V 2018 | Proteklog vikenda u Ljuboviji održan je Gastro festival koji predstavlja jednu od najvažnijih manifestacija ove opštine. I ove godine Turistička organizacija opštine Ljubovija je, kao organizator manifestacije, okupila  veliki broj učesnika iz zemlјe i inostranstva koji su u pripremi specijaliteta koristili Podravkinu Vegetu, papriku – slatku i ljutu, kao i Fant za riblju čorbu i gulaš. Kao i prethodih godina, ljubitelji pripreme hrane odmerili su svoja znanja i veštine pripremajući riblju čorbu, etno trpezu, modernu kuhinju, ali su sudije ocenjivale učesnike i u pripremanju pekarskih i poslastičarskih specijaliteta, kao i u karving disciplini rezbarenja na voću i povrću. Licencirane sudije, inače profesori Visoke hotelijerske škole u Beogradu, su proglasile i najbržeg kuvara Gastro festivala koji je zvanje najbržeg dobio takmičeći se u seckanju crnog luka.

“Ponovo smo tamo gde se spremaju pravi specijaliteti. Upravo Podravka začini, uz maštu i vešte ruke gastro majstora, pretvaraju jela u prava kulinarska remek dela. Drago nam je da smo deo festivala koji promoviše Azbukovačku kuhinju, etno trpezu i specijalitete Zapadne Srbije i nadamo se da ćemo biti tu i dogodine”, izjavila je Vanja Vukadin, brand manager u kompaniji Podravka Srbija.

Gastro festival je manifestacija koju prati bogat kulturno zabavni program i ima veliki značaj za promociju i razvoj turizma u opštini Ljubovija. S obzirom da je manifestacija međunarodnog karaktera, učesnici i posetioci imali su mogućnost da se upoznaju sa običajima i kulinarskim specijalitetima raznih krajeva.