PODELA BESPLATNIH SADNICA GRAĐANIMA SOMBORA

742021-Posadi-svoj-hlad-vizual

7. IV 2021 | Zahvaljujući inicijativi koja je pokrenuta na društvenim mrežama i odazivom velikog broja meštana, Opština Sombor i kompanija Apatinska pivara su se pridružili nacionalnoj akciji ‘Posadi svoj hlad’. Javna podela 300 sadnica će biti organizovana u podne 9. aprila na Gradskom trgu u Somboru. Sadnice su obezbeđene uz pomoć društveno odgovorne kompanije Apatinska pivara, koja na ovaj način želi da doprinese ozelenjavanju mesta gde živimo. U petak 9. aprila, širom Srbije biće podeljeno 30.000 sadnica.

“Nakon podele 60.000 sadnica u jesenjoj i prolećnoj akciji naš plan je da u narednim godinama podelimo 300.000 sadnica građanima i na taj način stvorimo zdravija mesta za život svih nas. Mi ne sadimo drveće u šumama nego u gradovima zato što tamo i živimo“, kažu organizatori akcije NVO Zeleni razvojni centar.

Ovo nije samo ekološka akcija, usmerena ka borbi protiv klimatskih promena, već je i akcija koja ima zdravstvenu funkciju jer je svako drvo jedinstveni zeleni respirator. U okviru posebne akcije, sadnice belog jasena biće podeljene, kao donacija Apatinske pivare, i u Apatinu krajem aprila 2021. godine.

Apatinska pivara je već učestvovala u akciji Posadi svoj svoj hlad tokom 2020. godine kada su zaposleni kompanije posadili 125 sadnica širom Srbije.

Svaka sadnica sadrži uputstvo za sadnju i QR kod preko kojeg je moguće registrovati je i pratiti uputstva za njen dalji razvoj.