POČELO PRIJAVLJIVANJE ZA ČETVRTU ‘PEKARIJADU’

6. XII 2022 | Najtalentovaniji domaći pekari, posle pauze od tri godine, imaće priliku da se 2023. takmiče na Pekarijadi za prestižnu titulu najboljeg profesionalnog i mladog pekara Srbije. Kompanija Lesaffre, koja je organizator ovog takmičenja, bila je domaćin članovima žirija, pekarima, tehnolozima i predstavnicima trgovaca na prvom radnom sastanku na kom su se prisutni upoznali sa dinamikom i programom takmičenja.

Prijavljivanje profesionalnih pekara i onih koji se školuju za ovu profesiju trajaće od 1. decembra 2022. do 15. januara 2023. Predselekcija i kvalifikacije za finale će trajati do juna 2023. nakon čega će u septembru i oktobru 2023. biti organizovano veliko finale ‘Pekarijade’ u Lesaffre pekarskom centru Beograd. U planu je i tradicionalna svečana ceremonija uručenja nagrada ‘Prvi među najboljima’.

Na takmičenju za najboljeg pekara Srbije, prijavljeni kandidati će se nadmetati u ukupno šest kategorija. Za pekare profesionalce, predviđeno je pet kategorija: domaći hleb, burek, štrudla sa makom, pizza i umetničko delo, dok će se najbolji mladi pekari takmičiti u pripremanju pogačice sa čvarcima. Pored laskave titule najboljeg pekara u jednoj od navedenih kategorija, pobednike očekuju vredne nagrade.

Sve kandidate ocenjivaće stručni žiri koji u širem sastavu čini 35 članova, a čine ga istaknuti predstavnici struke, predstavnici Unije pekara, članovi tima učesnika Louis Lesaffre Coupe – Evropskog pekarskog prvenstva 2015, predstavnik Mlinpek zavoda, svetski prvak u pravljenju pizze održanog u Palermu 2022 – ‘Campionato del mondo pizza squadr’, predstavnici industrijskih i zanatskih pekara, kao i najvećih trgovinskih lanaca u zemlji.

S obzirom da interesovanje za učešće na ‘Pekarijadi’ kontinuirano raste, mogućnost da se prijave i učestvuju omogućeno je svim zainteresovanim takmičarima na četiri lokacije u zemlji koje pokrivaju region centralne, jugoistočne i zapadne Srbije uključujući i region Vojvodine.

Svi zainteresovani kandidati se mogu prijavljivati popunjavanjem forme za prijavu na web sajtu:  www.pekarijada.com, SMS-om na broj: 062 20 88 18, e-mail-om na: pekarijada.lrs@lesaffre.com, putem Facebook stranice: ‘Pekarijada’ ili poštom na adresu: Milutina Milankovića 11b, 11070, Novi Beograd uz naznaku ‘Pekarijada’.

Više informacija o ‘Pekarijadi’, načinu prijavljivanja i uslovima konkursa možete naći na sajtu: www.pekarijada.rs.