PETER GOLDSCHMIDT NOVI GENERALNI DIREKTOR ŠTADA GRUPE U OKVIRU KOJE POSLUJE I HEMOFARM

03. IX 2018. | Peter Goldschmidt nasledio je Claudia Albrechta na poziciji generalnog direktora Stade Arzneimittel AG preuzimanjem dužnosti od 1. septembra 2018. Goldschmidt (53) je iskusan menadžer u oblasti generike i stručnjak za OTC koji je do skora bio predsednik kompanije Sandoz US, globalnog generičkog sektora kompanije Novartis, i rukovodilac za Severnu Ameriku. Goldschmidt će se fokusirati na nastavak Štadine strategije rasta koju je Albrecht sa uspehom osnažio i unapredio u 2017. godini.

“Peter Goldschmidt je pravi čovek na čelnoj poziciji koji je potreban Štadi na njenom putu razvoja”, rekao je predsednik Nadzornog odbora Günter von Au. “Sa tri decenije iskustva koje ima, ubeđen sam da će on osigurati da Štada uspešno zadrži svoju snažnu konkurentnu poziciju”, dodao je von Au opisujući Goldschmidta kao “snažnog timskog igrača koji stavlja dugoročni fokus na izgradnju portfolija i ima odlične kontakte u svetu farmacije”.

Goldschmidt je u Štadu došao iz Novartis grupe gde je bio na raznim rukovodećim pozicijama u Evropi, Aziji i Sjedinjenim Američkim Državama tokom prethodnih 28 godina.