PEPSICO POZIVA DIPLOMCE DA PRIHVATE GLOBALNI IZAZOV

15. I 2019. | Kompanija PepsiCo pokrenula je globalni izazov ‘Dare To Do More’ (‘Usudi se da postigneš više’) u okviru kog poziva diplomce iz osam država Evrope, uključujući i diplomce iz Srbije, da iskoriste svoja stečena znanja i prepoznaju sledeći veliki trend u industriji hrane i pića.

Ova inicijativa takmičarskog karaktera, koja će trajati 12 nedelja, u potrazi je za postdiplomcima koji razmišljaju vizionarski. Diplomci koji se prijave, imaće za zadatak da osmisle jedinstveni proizvod ili da razviju već postojeću liniju PepsiCo proizvoda i predstave sve to PepsiCo liderima.

Kandidati koji dođu do finalnog kruga ovog jedinstvenog internacionalnog takmičenja imaće priliku da se pokažu na intervjuu za jednu od pozicija na vodećim tržištima PepsiCo kompanije, a u okviru ‘PepsiCo Go’ diplomskog programa u Evropi. Kandidati će se takmičiti i za glavnu nagradu – putovanje u Njujork, gde će uz pobednike iz drugih država, predstaviti svoje ideje PepsiCo liderskom timu. Uspešni diplomci imaće priliku da rade sa kolegama širom sveta na nekim od najvećih i najboljih brendova na svetu.

Svi zainteresovani kandidati se mogu registrovati na sajtu https://daretodomore.pepsico.com. Prva faza daje mogućnost učesnicima da zavire u život PepsiCo kompanije. Kroz virtuelno iskustvo učenja, diplomci će moći da otkriju više o kompaniji i učestvuju u onlajn webinarima kako sa liderima, tako i sa bivšim ‘PepsiCo Go’ diplomcima, a jedan od njih je i Aleksandar Životić, prošlogodišnji predstavnik Srbije u finalu takmičenja, a danas deo tima digitalnog marketinga kompanije PepsiCo Srbija.

“Moj dvomesečni trud nagrađen je jedinstvenom prilikom da, kao prvi kandidat, predstavljam Srbiju na finalnom događaju u Londonu, zajedno sa još 30 studenata iz cele Evrope. Biti odabran u konkurenciji od 1.200 prijavljenih kandidata potvrda je da se znanje i trud uvek isplate”, poruka je Aleksandra Životića budućim kandidatima iz Srbije.

U drugoj fazi, diplomci mogu da daju predlog svojih poslovnih ideja za koje smatraju da mogu biti sledeći veliki trend u industriji hrane i pića uz objašnjenje kako ih predstaviti tržištu. U trećoj fazi će učesnici sa najboljim idejama dobiti podršku mentora i pripremu za veliko finale. Kreatori najboljih ideja obezbediće sebi mesto u finalu i imaće priliku da predstave svoje ideje stručnjacima kompanije PepsiCo. Svi finalisti radiće zajedno sa iskusnim PepsiCo mentorima pripremajući se za finale i intervjue za pozicije u okviru digitalnog tima, istraživanja, kao i lanca nabavke u okviru PepsiCo takmičarskog programa.

Program je dostupan u Velikoj Britaniji, Španiji, Belgiji, Holandiji, Srbiji, Poljskoj, Francuskoj i Turskoj.