PAMPERS ĆE POMOĆI 20 GRADOVA U SRBIJI

1712017-pg

17. I 2017 | Kao gest zahvalnosti prema svim roditeljima iz Srbije koji su svojim glasanjem podržali Pampers UNICEF kampanju ’1 pakovanje = 1 vakcina’, Pampers će pomoći 20 gradova u Srbiji tokom februara. 20 gradova je odabrano od strane 24.867 građana Srbije koji su glasali na zvaničnoj Pampers Facebook stranici tokom decembra 2016. Pampers će isporučiti nameštaj i pelene za novorođenčad u Kraljevu, Aranđelovcu, Leskovcu, Bačkoj Topoli, Beogradu, Senti, Somboru, Kikindi, Subotici, Zrenjaninu, Novom Sadu, Vrbasu, Nišu, Valjevu, Kragujevcu, Užicu, Lazarevcu, Pančevu, Kruševcu i Jagodini. Na ovaj način Pampers nastavlja sa svojom misijom da doprinosi boljoj nezi beba počeviši od njihovih prvih dana.

Na Pampers Facebook stranici svako je mogao da glasa za grad u Srbiji gde će porodilište biti opremljeno dodatnim nameštajem i pelenama. Na ovaj način građani su svojim humanim gestom pomogli mamama i bebama, kako u Srbiji tako i u svetu.

“Bebe rade neverovatne stvari, šireći svoju posebnu formu magične sreće na sve oko sebe! One čak i spašavaju živote, ne radeći ništa više do noseći Pampers, jer Pampers donira 1 vakcinu protiv tetanusa za svako do prodatih pakovanja Pampersa u okviru kampanje ’1 pakovanje = 1 vakcina’ – program UNICEF-a u eliminaciji materinskog tetanusa i tetanusa kod novorođenčadi (MNT) koji se sada sprovodi u 19 zemalja. Sa ovih 19 zemalja, Pampers i UNICEF su sada na pola puta do postizanja cilja eliminacije MNT-a u celom svetu”, navodi se u saopštenju.

Neonatalni tetanus pogađa porodice u najsiromašnijim zemljama sveta i javlja se u slučajevima kada je novorođenčad zaražena kao direktni rezultat nehigijenske porođajne prakse, kao što je sečenje pupčane vrpce nehigijenskim instrumentima. Jednom kada je neonatalni tetanus ustanovljen, nema pravog leka i on još uvek oduzima živote 49.000 novorođenčadi svake godine – što je ekvivalent gubitka života jedne bebe na svakih 11 minuta.

Zahvaljujući pomoći roditelje i njihovih beba, od kada je započela kampanja Pampers UNICEF ’1 pakovanje = 1 vakcina’ oko 500.000 novorođenčadi je spašeno i vakcina je stizala do majki i beba svake sekunde.