OTVOREN KONKURS ZA EY PREDUZETNIKA GODINE 2019

22102019-preduzetnikGodineEY

22. X 2019. | Revizorsko – konsultantska kompanija EY (Ernst & Young) danas je osmu godinu zaredom otvorila konkurs za program EY Preduzetnik godine koji će trajati do 20. novembra 2019. godine. Ceremonija proglašenja pobednika biće održana u februaru 2020. godine, a pobednik nacionalnog konkursa u Srbiji će i ovaj put, zajedno sa pobednicima iz zemalja širom sveta, konkurisati za priznanje EY Svetski preduzetnik godine i prisustvovati svečanoj ceremoniji u Monte Karlu u junu 2020. godine. Kao i prethodne godine, program je podržan od strane Ministarstva privrede Republike Srbije, Radio Televizije Srbije, magazina Biznis & Finansije i poslovnog portala eKapija.

Nagrada EY Preduzetnik godine organizuje se u više od 150 gradova i gotovo 60 zemalja širom sveta. Postoji više od 30 godina, a u Srbiji je prvi put ustanovljena 2012. godine. Tokom prethodnih godina, u programu EY Preduzetnik godine u Republici Srbiji učestvovalo je 180 kompanija, koje su u protekloj godine zaposlile 18.000 ljudi, a ostvarile prihod od čak 156 milijardi dinara.

O pobedniku programa EY Preduzetnik godine 2019 odlučivaće nezavisni žiri, a njihova odluka zasnivaće se na ključnim faktorima uspeha kao što su preduzetnički duh, finansijski pokazatelji, strategijsko usmerenje, prisustvo na regionalnom ili međunarodnom tržištu, inovativnost i lični integritet.

Učešćem u programu EY Preduzetnik godine najbolji preduzetnici u Srbiji imaju priliku da povećaju mrežu poznanstava i izgrade veze kako sa lokalnim tako i sa globalnim liderima u preduzetništvu. Na sajtu kompanije EY www.ey.com/rs/eoy nalaze se sve informacije o prijavi i učešću u programu EY Preduzetnik godine kao i sam prijavni formular. Pored toga prijave su moguće i na online aplikaciji https://geoy.ey.com/ na kojoj je moguće i predložiti kandidata za ovo priznanje.

“Od osnivanja, program EY Preduzetnik godine pružio nam je šansu da iz bližeg ugla sagledamo načine na koje razmišljaju najbolji. Do danas, u programu je učestvovalo 180 uspešnih preduzetničkih kompanija. Iskustva i saznanja do kojih dolazimo iz godine u godinu, ostavljaju nas bez daha i ponosan sam što mogu da kažem da će kompanija EY u Srbiji osmu godinu zaredom promovisati uspehe preduzetnika“, izjavio je Ivan Rakić, rukovodeći partner kompanije EY za Srbiju, Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu.

Podrška preduzetništvu jedan je od doprinosa kompanije EY stvaranju boljeg poslovnog okruženja što je ujedno i moto kompanije. Ovim programom, kompanija EY želi da doprinese afirmaciji najboljih srpskih preduzetnika i pruži im mogućnost da stanu rame uz rame sa najboljima iz celog sveta. Kao prva i jedina globalna nagrada ovog tipa, EY Preduzetnik godine dodeljuje se izuzetnim pojedincima koji grade i razvijaju uspešne, rastuće i dinamične kompanije.

Nacionalni dobitnik nagrade EY Preduzetnik godine za 2018. godinu u Srbiji, Dejan Papić, osnivač i vlasnik kompanije Laguna d.o.o. predstavljao je Srbiju u junu mesecu u Monte Karlu na izboru za EY Svetskog Preduzetnika godine.