ODRŽANA HEINEKEN EDUKATIVNA RADIONICA NA PRAVNOM FAKULTETU

01.12.2017---Radionica-When-you-drive,-never-drink-na-Pravnom-fakultetu,-BATAK-Champion-reaction-mašina

01. XII 2017. | Osobu koja upravlja vozilom pod dejstvom alkohola, a ima zakonom dozvoljenu količinu alkohola u krvi samo 18% ljudi opisuje kao nepouzdanog i pijanog vozača. Uprkos tome, vozači čija je količina alkohola u krvi 0,1 promil češći su uzročnici saobraćajnih nezgoda za 46% u poređenju sa treznim vozačima, pokazali su rezultati međunarodnog istraživanja koje je sprovela kompanija Heineken. Rezultati istraživanja predstavljeni su studentima Pravnog fakulteta u Beogradu na edukativnoj radionici o odgovornoj konzumaciji ‘When you drive, never drink’.

“Naš cilj je jednostavan: želimo da odgovorna konzumacija postane poželjan vid ponašanja, da ne postoji situacija u kojoj neko može da pomisli da je prihvatljivo voziti pod dejstvom alkohola i time ugroziti svoju i bezbednost drugih ljudi”, izjavio je ekspert za korporativne poslove kompanije Heineken Srbija Goran Stupar.

Predstavnik Komiteta za bezbednost saobraćaja Damir Okanović prikazao je studentima realne primere iz saobraćaja i posledice vožnje pod dejstvom alkohola.

“Vožnja pod nedozvoljenom količinom alkohola u krvi nije samo novčano i zatvorski kažnjiva, već sa sobom nosi rizik od ogromne materijalne odgovornosti. Ukupna šteta u saobraćajnim nezgodama ponekad se može meriti desetinama pa čak i stotinama hiljada evra, a ta šteta pada na teret vozača ako je pod dejstvom alkohola skrivio saobraćajnu nezgodu”, rekao je Okanović.

Domaći televizijski novinar Mladen Mijatović govorio je o specifičnim saobraćajnim nezgodama u kojima su učestvovale osobe pod uticajem alkohola.

Osim interesantnih podataka u vezi sa odgovornom konzumacijom, studenti su imali priliku i da probaju naočare koje simuliraju vid pod dejstvom alkohola, kao i da provere brzinu svojih refleksa onako kako to rade profesionalni vozači – na specijalnoj BATAK Champion Reaction mašini.

Kompanija Heineken Srbija i Komitet za bezbednost saobraćaja uspešno su sproveli radionice o odgovornoj konzumaciji na tri fakulteta Univerziteta u Beogradu – Ekonomskom, Saobraćajnom i Pravnom, a najavljena je i radionica na Fakultetu organizacionih nauka u decembru.

 

NOVE DM DROGERIJE U BEOGRADU I U KRALJEVU

Iz kompanije dm drogeriemarkt saopštili su da su, uz brojne pogodnosti, poklone, zabavu i muziku,  30. novembra otvorili 40. drogeriju u Beogradu, a 86. u Srbiji.

Novi prodajni objekat se nalazi na adresi Zaplanjska 32, u okviru Stadion šoping centra i prostire se na 281,16m² prodajnog prostora.

Povodom otvaranja, dm je kupcima spremio 15% popusta na celokupan iznos kupovine, koji se odnosio i na već snižene proizvode i mnogobrojne druge popuste. Popust je važio od 30.11. do 03.12.2017.

Na tradicionalnoj humanitarnoj prodaji u periodu od 17h do 18 h, radio je glumac Slaven Došlo, i prihod ostvaren u tom periodu na spomenutoj kasi je doniran fondaciji ‘Podrži život’.

Osim drogerije u Beogradu, dm je 1. decembra otvorio i novu poslovnicu u Kraljevu, na adresi Dušana Popovića bb, u okviru Nest trgovačkog parka.

U ovom objektu, za humanitarnu prodaju od 17h do 18h bio je zadužen pozorišni glumac Mile Cvijović – Neca, a prihod je doniran SOS dečijem selu u Kraljevu.