ODRŽAN OSMI DEČJI FESTIVAL ‘USKRŠNJE JAJE’

18. IV 2023 | U prisustvu velikog broja mališana i njihovih roditelja, a uz pomoć brojnih sponzora, među kojima je i trgovinski lanac Gomex, u subotu (15. aprila) na centralnom gradskom trgu u Zrenjaninu, održan je osmi po redu dečji festival Uskršnje jaje. Kao i prethodnih godina, događaj je organizovan od strane Udruženja ‘Vratimo deci radost u pokretu’.

Deca su se takmičila u različitim sportskim disciplinama i igrama spretnosti, ali i u bojenju, crtanju, lovu na uskršnja jaja. Bili su tu i lavirint od slame, nožni bilijar, animatori maskirani u likove omiljenih junaka… Na centralnoj bini, organizovan je i umetnički program, uz nastup Dečjeg crkvenog hora ‘Sveti Arhangel Mihailo’, dirigenta Milice Dosković, hora učenika OSŠ ‘9. Maj’, folklornih ansambala, malih balerina i drugih.

U okviru likovnog konkursa ‘Uskršnje jaje’, dodeljene su i nagrade za najuspešnije grupe i pojedince. Najviše glasova među grupama dobila su deca iz OŠ ‘Jovan Jovanović Zmaj’ Zrenjanin, dok je Kalina Stanić iz vrtića pri OŠ ‘Dr Aleksandrar Sabovljev’ Ečka nagrađena za najbolji pojedinačni rad.

Šarenilo boja, lavirint od slame i dečji poligoni spretnosti bili su samo deo lepo osmišljenog programa ispred Gradske kuće u Zrenjaninu, a celokupna manifestacija imala je i humani karakter, jer je novac prikupljen prodajom dečjih rukotvorina prosleđen onima kojima je to najpotrebnije.

Procenjuje se da je festival i ove godine okupio preko 5.000 posetilaca i učesnika.