ODRŽAN JESENJI PERWOLL FASHION WEEK

05.11.2019 - Perwoll Fashion Week 2 copy

05. XI 2019. | Modna manifestacija Perwoll Fashion Week obeležila je mesec oktobar i učinila Beograd evropskim centrom mode gde su brojni dizajneri prikazali svoje najnovije kreacije. Početak Perwoll Fashion Weeka obeležen je revijom Dragane Ognjenović, čija kolekcija odiše gracioznošću i ženstvenošću, a zatim i kreacijama Boška Jakovljevića koji iz sezone u sezonu vešto pomera granice muške mode u Srbiji.

Na Perwoll Fashion Weeku svoje kolekcije predstavili su brojni kreatori, koji su izazvali veliku pažnju i oduševljenje publike, posebno Lana Prosenica koja je kroz kolekciju pod nazivom ‘In My Closet’ dala odgovor na stvarne potrebe i želje jedne žene. Pored toga, realizovan je i projekat ‘Beli dan’ za koji je inspiracija bila nematerijalna kulturna baština Srbije, koja se nalazi na listi Nacionalnog registra NKN – Ministarstva kulture, a predstavlja značajne delove identiteta i integriteta. Važan deo projekta je dalja, međunarodna, promocija domaćeg autorskog modnog izraza i njegovo korišćenje u službi kulturne diplomatije.

Modna manifestacija obeležena je i revijama mladih dizajnera koji su se predstavili u okviru Fashion Incubatora, projekta udruženja dizajnera BFW Design Collective. Posebnu pažnju publike nesumnjivo je privukla finalna revija konkursa Noizz Fashion Award Boris Trivan.

U okviru 46. Perwoll Fashion Weeka održan je i Dan održive mode u privrednoj komori Srbije, kome su prisustvovali predstavnici modne industrije, Ministarstva za životnu sredinu Srbije, Centra za održivi razvoj Srbije, kao i Centra za cirkularnu ekonomiju. Na okruglom stolu pod nazivom ‘Fair Fashion Dijalog’, čija tema je bila unapređenje javnih politika u Srbiji, učestvovala je i Jelena Gavrilović Šarenac, direktor komunikacija kompanije Henkel Srbija, koja je govorila o Strategiji odživog poslovanja Henkela, kao i doprinosu cirkularnoj ekonomiji. Ovom prilikom, posebno je istakla Perwoll kampanju ‘#RethinkFashion’, koja poziva na racionalno korišćenje garderobe i održivo ponašanje potrošača.

Svečano zatvaranje Perwoll Fashion Week-a obeleženo je revijom brenda AV Couture, francuskih modnih dizajnera Vincenta Lappa i Andree Altman, kao i domaćih kreatorki  Vesne Kracanović i Aleksandre Lalić, u prelepom ambijentu prestižnog Hotela Moskva.

Kao brend koji voli modu i prati sve njene promene, Perwoll je već dugi niz godina omiljeni saveznik svih dama koje vode računa o tome da im odeća uvek izgleda negovano, ali i veran partner svakog modnog kreatora. Perwoll se potrudio da glamoruznu atmosferu Beogradske nedelje mode prenese i van modne piste, te su tako posetioci mogli da se fotografišu ispred Perwoll Fashion zida i ponesu još jednu uspomenu sa ove manifestacije. Pored toga, opuštajući Perwoll kutak u backastageu, bio je prava oaza za odmor svih manekena i manekenki koji su pružili poseban pečat ovoj modnoj manifestaciji.