ODRŽAN ‘DIGITAL 2017′: VIŠE OD 700 UČESNIKA DISKUTOVALO O DIGITALNIM TRENDOVIMA TOKOM DVA DANA KONFERENCIJE

11.09.2017---digital-2017

11. IX 2017. |Više od 700 učesnika iz oblasti medija i telekomunikacija učestvovalo je na dvodnevnoj regionalnoj konferenciji ‘Digital 2017′, koja je ove godine, u organizaciji Color Media Communicationsa, održana po četvrti put 7. i 8. septembra.

Konferenciju su otvorili Vladan Vukosavljević, ministar kulture i informisanja i Branko Ružić, ministar državne upravne i lokalne samouprave.

“Uslovi u kojima danas radimo dramatično se menjaju. Danas smo svedoci napretka komunikacione i informacione tehnologije. Zahvaljujući digitalnoj tehnologiji ništa nije nemoguće i mašta nije granica. Sada prisustvujemo tehnološkim promenama koje su zaprepašćujuće i omogućiće nam lakši pregled sadržaja. Za kraj želim svim učesnicima uspeh u radu ove konferencije. Ovo je jedna u nizu značajnih aktivnosti koje se moraju sprovoiti u procesu digitalizacije”, rekao je ministar Vukosavljević.

“Hvala na vašoj upornosti da požurimo sa modernizacijom. Danas želimo brzu i efikasnu upravu za građane Srbije. Želimo javnu upravu koja brzo pruža usluge, da pratimo trendove. Postavili smo osnove koje omogućavaju unapređenje uprave. U periodu od godinu dana pustili smo u rad nekoliko elektronskih usluga. Posebno bih istakao eZUP zahvaljujući kojem je država od 1. juna ove godine uštedela 15.000 dokumenata. eZUP omogućava državnim službenicima da pristupe do 14 različitih dokumenata koji su im potrebni za postupanje, poput izvoda, uverenja i različitih potvrda. Osnovana je kancelarija za IT koja direktno odgovara premijerki. Nakon današnjeg dana se nadam  da ću dobiti što veći broj  sugestija koje će se ove jeseni razmatrati u parlamentu”, rekao je ministar Ružić.

Na otvaranju su govorili i Tatjana Matić, državna sekretarka u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, i ambasadorke Indije Nj. E. Narinder Čauhan i Izraela Nj. E. Alona Fišer-Kam.

Denis Kif, ambasador Velike Britanije u Srbiji, koji je otvorio prošlogodišnju konferenciju, održao je prezentaciju pod nazivom ‘#UKSRB180 – Diplomatska istorija se sreće sa digitalom’.

Tokom dva dana, publika je u prepunoj sali Hotela Metropol u Beogradu, pratila devet panela i nekoliko studija slučaja i prezentacija. Učesnici su razgovarali o trendovima u telekomunikacijama, medijima i tehnologiji, budućnosti filma i bioskopa u digitalnom dobu, revolucijama na društvenim mrežama, marketinškoj i medijskoj sceni i njenoj budućnosti, kao i o kriznom komuniciranju, milenijalcima, gorućim temama domaće IT scene i drugo.

#Digital je jedini skup koji okuplja prve ljude vodećih operatera, a ove godine su o telekomunikacionom tržištu i trendovima govorili Ingeborg Øfsthus, generalna direktorka Telenora Srbije, Predrag Ćulibrk, izvršni direktor Telekoma Srbije, Viktorija Boklag, direktorka SBB-a i predsednica za marketing i medije United Grupe, Jacky Zhao, regionalni direktor Huawei Device za Srbiju, Dejan Turk, izvršni director VIP Mobile i Slobodan Đinović, generalni direktor kompanije Orion telekom.

O budućnosti digitalnog plaćanja i inovacijama govorio je Dmitrij Mamzeliev odgovoran za razvoj i isporuku Visa Core proizvoda u okviru regiona Zajednice nezavisnih država i regiona jugoistočne Evrope.

Veliku pažnju publike izazvala je prezentacija Lenje Faragune, MarCAREting and Clarity Coacha, marketing konsultanta, preduzetnice, jedne od najzanimljivijih govornica današnjice.

Ove godine u razgovoru ’1 na 1′, o regionalnoj ekspanziji globalnog brenda u oblasti kreativnih industrija, sa Dušanom Kovačevićem, direktorom Exit festivala, razgovarao je Tomislav Ricov, Weekend Media Festival.