OD SRCA ZA TIRŠOVU: Mg Mivela, Idea i Roda pokreću akciju prikupljanja sredstava

29. XII 2021 | Usled činjenice da kardiovaskularna oboljenja predstavljaju gorući zdravstveni problem u Srbiji i da čak sedam od hiljadu rođenih mališana ima neku od srčanih mana, Mg Mivela, zajedno sa svojim partnerima Idea i Roda trgovinskim lancima, pokrenula je akciju ‘Od srca za Tiršovu’.

U želji da pruže podršku lekarima Službe kardiologije i kardiohirurgije Univerzitetske dečije klinike Tiršova, koji zajedno sa malim hrabrim srcima biju bitku za zdravlje, kompanije su pokrenule zajednički projekat za pomoć ovoj instituciji. Tako će se u periodu od 26. decembra 2021. do 10. februara 2022. od svake prodate boce odvajati po dinar za Službu kardiologije i kardio-hirurgije Univerzitetske dečije klinike Tiršova.

211229_mivela-tirsova

“Univerzitetska klinika u Tiršovoj jedna je od glavnih zdravstvenih institucija u Srbiji u kojoj se godišnje obavi preko 250 kardioloških operacija i intervencija i upravo zbog toga je svaki vid podrške i pomoći od neprocenjivog značaja za lečenje i negu najmlađih”, izjavio je Siniša Dučić, direktor Univerzitetske dečije kilinke u Tiršovoj.

Ministarstvo zdravlja Republike Srbije priključilo se projektu ‘Od srca za Tiršovu’ i isti iznos koji se za ovu univerzitetsku dečju kliniku prikupi tokom akcije u kojoj učestvuju građani, ministarstvo će dodatno uložiti u cilju stvaranja što boljeg ambijenta za lečenje.

Novac od akcije i Ministarstva zdravlja će biti namenjen nabavci medicinske opreme i aparata, navode iz kompanije Mg Mivela.