Novi Nescafé Dolce Gusto ukusi: Honduras, Colombia i Peru

Novi Dolce Gusto

Za sve ljubitelje kafe iz aparata, kompanija Nestlé je na tržište lansirala nova tri Nescafé Dolce Gusto proizvoda: Honduras, Colombia i Peru. Ova premijum kolekcija odlikuje se 100% Arabica kafom organskog porekla koja dolazi iz uzgoja poznatog, živopisnog područja – ‘single origin’, zbog čega nova tri Nescafé Dolce Gusto proizvoda nose naziv ‘kafa s poreklom’ i imaju specifičan ukus koji je rezultat klimatskih uslova regiona u kojima je kafa uzgajana.
Kafa u Nescafé Dolce Gusto Hondurasu dolazi iz skrivenih tropskih šuma Hondurasa i krase je note meda, crne čokolade i slada. Iz Kolumbije dolazi nežan lungo s notom prženog badema i muskatnog orašćića, a s visoravni Perua intenzivni aromatični espresso sa notama drveta, sladića, finog ružičastog bibera i pupoljaka crne ribizle.
“Danas ljubitelji kafe, osim kvaliteta žele i sofisticirano iskustvo ispijanja omiljenog napitka. Brend Nescafé Dolce Gusto poznat je po pomeranju granica – od najnovijih tehnoloških rešenja i originalnog dizajna aparata za kafu, do široke palete vrhunskih ukusa kafe koja zadovoljava i najzahtevnijeg kupca’’, izjavila je Tanja Erceg, Brend Manager, Nestlé Adriatic.
Takođe, novi Nescafé Dolce Gusto proizvodi sadrže kafu koja raste na velikim nadmorskim visinama, iznad 1.500 metara, gde su prosečne godišnje temperature niže i konstantnije, a plodovi sazrevaju sporije i time razvijaju više arome.