NOVI LOKALNI PROJEKTI UZ PODRŠKU KOMPANIJE CARLSBERG SRBIJA

672018-carrlsberg

6. VII 2018 | Kompanija Carlsberg Srbija i Carlsberg i Dunđerski fondacija, tradicionalno su nastavile da pružaju podršku stanovnicima Čelareva i Bačke Palanke, finansirajući projekte kojima lokalna zajednica sopstvenim angažmanom i kreativnošću doprinosi uređenju svoje sredine. Sprovođenje jednog od dobitničkih projekata, ‘Uređenje plaže na Dunavu u Čelarevu’ Mesne zajednica Čelarevo, poslužilo je kao povod da se upravo na tom mestu dobitnicima konkursa za lokalne projekte dodele donacije ukupne vrednosti od pet miliona dinara, ali i da zaposleni kompanije Carlsberg Srbija organizuju radnu akciju i na taj način doprinesu realizaciji projekta.

U znak zahvalnosti i priznanja, pobednicima konkursa, generalni direktor kompanije Carlsberg Srbija Vladimir Vava ovom prilikom uručio je dobitničke plakete, dok su svečanom uručenju prisustvovali i obratili se prisutnima zamenik pokrajinskog sekretara za urbanizam i zaštitu životne sredine, Aleksandar Andrić, i zamenik pokrajinskog sekretara za privredu i turizam, Pavle Počuč.

“Srećni smo što imamo priliku da budemo deo ostvarenja vizija pripadnika naše zajednice, ali i ponosni kada na svakom koraku naše opštine vidimo brojne rezultate njihove kreativnosti i spremnosti da sami predlože i sprovedu ono što misle da je najbolje za Čelarevo i Bačku Palanku. Velika mi je čast što već godinama zajedno radimo na ulepšavanju, ali i obogaćivanju naše zajednice u zaista raznovrsnim oblastima, od kulture i obrazovanja, do sporta i zdravstva”, izjavio je ovim povodom Vladimir Vava.

“Pripala mi je čast i zadovoljstvo da ponovo budem na ovom mestu koje svaki put izgleda sve lepše i bolje. Kako donacije Carlsberga traju od samog dolaska kompanije na ove prostore, ona je svojim društveno-odgovornim poslovanjem dala pravi primer celoj Srbiji. Kompanija Carlsberg već godinama pokazuje da joj profit nije jedini cilj, te se o njoj, kada je u pitanju pomoć lokalnoj samoupravi u oblastima prosvete, kulture, sporta i zaštite životne sredine, uvek govori u superlativu”, ovom prilikom rekao je zamenik pokrajinskog sekretara za privredu i turizam Pavle Počuč.

“Pored društveno-odgovornog doniranja lokalnoj zajednici, kompanija Carlsberg Srbija i pivara u Čelarevu ističu se i po ulaganju u svoja postrojenja koja su u skladu sa najsavremenijim ekološkim standardima, a nama je želja i cilj da što više kompanija u Vojvodini posluje na taj način. Želeo bih da čestitam svim dobitnicima – učesnicima konkursa za lokalne projekte”, dodao je zamenik pokrajinskog sekretara za urbanizam i zaštitu životne sredine Aleksandar Andrić.

Prilikom dodele donacija predstavljeno je 13 dobitničkih projekata, koji su svojim kvalitetom i kreativnošću pobedili u do sada najvećoj konkurenciji od čak 126 prijavljenih projekata. Dobitnici donacije Carlsberg i Dunđerski fondacije su: Mesna zajednica Čelarevo, Osnovna škola ‘Zdravko Čelar’, Udruženje građana ‘Čib’, Centar za razvoj i unapređenje obrazovanja ‘Poletarac’, Opštinsko društvo za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama, Predškolska ustanova ‘Različak’, Osnovna škola ‘Heroj Pinki’, Udruženje afirmacija tradicije omladine i sporta, Kulturno-umetničko društvo ‘Petar Kočić’, Dom zdravlja ‘Mladen Stojanović’, Tehnička škola ’9. maj’ i Udruženje festival ekološkog pozorišta za decu.

Od svog osnivanja, Carlsberg i Dunđerski fondacija podržala je veliki broj lokalnih projekata novčanim donacijama. Ipak, fondacija nije jedini oblik društveno-odgovornog poslovanja kompanije Carlsberg Srbija. Ove godine u pivari u Čelarevu predstavljena je i nova kotlarnica na biomasu, investicija vredna milion evra, koja će doprineti unapređenju energetske efikasnosti pivare i smanjenju negativnog efekta proizvodnje na životnu sredinu.

Više informacija o konkursima i Carlsberg i Dunđerski fondaciji dostupno je na cdfondacija.rs.