NOVE BESPLATE PROJEKCIJE U OKVIRU LETNJEG BIOSKOPA FDU-A

1072017-pernod

10. VII 2017 | U utorak 11. jula u 21h, na platou ispred Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu biće održane besplatne projekcije domaćih filmova ‘Život po Moskriju’, ‘Soba smrti’ i ‘Pogledi zatvorenih očiju’. Ukupno trajanje filmova je sat vremena, a projekcije su otvorene za sve građane.

Nakon filma ‘Izlaz u slučaju opasnosti’, ovo je drugi put da će se filmovi za javnost emitovati na letnjoj pozornici FDU-a – koju je fakultetu donirala kompanija Pernod Ricard.

Od 2011. godine, na globalnom nivou, kompanija Pernod Ricard sprovodi inicijativu ‘Dan odgovornosti’ u okviru koje organizuje društveno odgovorne akcije u svim zemljama širom sveta u kojima posluje. Oslanjajući se na ovu kampanju, zaposleni u Pernod Ricard Srbija i ove godine priključili su se akciji i učestvovali u renoviranju dela Fakulteta dramskih umetnosti kako bi studentima obezbedili udobniji i lepši prostor za rad i druženje. Pored toga, oni su i donirali deo opreme potrebne za formiranje letnjeg bioskopa ispred fakulteta, gde će se tokom leta emitovati besplatne projekcije domaćih filmova,  otvorene za sve građane.

Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu je najznačajnija institucija za umetničko i naučno dramsko obrazovanje u Srbiji.  Od ove godine, on je bogatiji i za letnji bioskop koji će studentima i široj javnosti pružiti mogućnost da besplatno uživaju u retkim filmovima pod vedrim nebom. Letnji bioskop zvanično je otvoren projekcijom domaćeg petnaestominutnog filma ‘Izlaz u slučaju opasnosti’ Vladimira Tagića, a projekcije će biti održavane tokom celog leta.